Факультет тваринництва та одних біоресурсів представив наукові дослідження в рамках першої регіональної зустрічі The European Federation of Animal Science

12 травня 2023 року
  Факультет тваринництва та водних біоресурсів всебічно підтримує розвиток наукових досліджень та міжнародної співпраці. Участь представників факультету в період з 26 по 28 квітня 2023 року в місті Нітра (Словацька Республіка) на базі Словацького аграрного університету в першій регіональній зустрічі The European Federation of Animal Science (EAAP) є яскравим доказом еволюції та поглиблення науково-дослідницьких зв’язків між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та науковими установами країн Європейського Союзу, що є передумовою успішної грантової діяльності.

  The European Federation of Animal Science – це міжнародна неурядова організація, що сприяє науковим дослідженням, обговоренню та розповсюдженню високоякісних і достовірних результатів тваринництва серед наукових спільнот, громадянського суспільства та тваринницьких асоціацій Європейського Союзу і світу.

  Результати масштабної роботи консорціуму на регіональній зустрічі EAAP представили: професори Андрій Гетя та Сергій Рубан, а також доцент Наталія Грищенко (Національний університет біоресурсів і природокористування України), доцент Оксана Кравченко (Полтавський державний університет, Україна), асоційований професор Галія Замарацька та менеджер проєкту Хайвард Ві (Шведський університет сільськогосподарських наук), а також представники Хазарського університету (Азербайджан), Литовського університету охорони здоров’я, Естонського університету природничих наук та Латвійського університету природничих наук і технологій. Наукова спільнота високо оцінила проведену роботу, а дискусії щодо отриманих результатів дали підґрунтя для відкриття нових горизонтів у науковій діяльності.

  Науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України, представили результати досліджень виконаних в рамках міжнародного проєкту «Happy ANIMals for Sustainable Production and Consumption». Дослідження виконувалися спільно на базах кафедр генетики, розведення та біотехнології тварин і технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві. Окрім цього, на секційному засіданні були представлені: доповідь «Ставлення споживачів і фермерів в Україні до добробуту тварин» та постерна доповідь «Вплив різних факторів на параметри лактаційної кривої у корів».

  Серед найбільш цікавих наукових доповідей колег-тваринників можна виокремити: «Секвенування одноклітинної РНК соматичних клітин коров’ячого молока» (M Zorc, M. Dolinar, A. Tanšek, T. Ferme, P. Dovc, Університет Любляни (Словенія); «Індекс Осборна-Хейзел для підвищення точності відбору» (Grosu Horia, Національний науково-дослідний інститут біології та годівлі тварин, Румунія); «Розуміння перехідного періоду у дійних корів» (Zygmunt Maciej Kowalski, Університет сільського господарства, Польща); «Геномна оцінка голштинської великої рогатої худоби в Чехії» (J. Bauer, J. Šplíchal, D. Fulínová, E. Krupa, Чесько-Моравська асоціація селекціонерів (t. Hradistko); «Дослідження стовбурових клітин та їх використання для збереження генетичних ресурсів тварин» (Jaromír Vašíček, Дослідний інститут тваринництва, Словаччина).
  Велика наукова увага приділена Європейськими фахівцями питанням геномної оцінки племінної цінності тварин, ефективності використання корму та зменшенню емісії парникових газів, стійкості до хвороб, підвищенню рівня резистентності, здоров’ю та продуктивному довголіттю, підвищенню якості продукції й пристосованості до змін клімату тощо.
  Діалог науковців факультету тваринництва та водних біоресурсів з генеральним секретарем EAAP Андреа Росаті (Andrea Rosati) відкрив нові напрями міжнародної співпраці та поглиблення дослідницької роботи в галузі тваринництва.

 

  Працюємо надалі для зміцнення вітчизняної науки, нашої спільної Перемоги та процвітання України.
 

Людмила Зламанюк,
помічник декана
факультету тваринництва та водних
біоресурсів з міжнародної діяльності


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook