Обговорення першого семестру першокурсників-агробіологів – непростий час, непростий семестр, але юність і старанність все подолають

21 грудня 2022 року

Насправді, ніби вчора ці юнаки й дівчата прийшли на посвяту в студенти – такі різні, але й такі схожі своєю красою, ясним поглядом, бажанням вирости професійно в стінах нашого Університету. І – звичайно ж – це був початок студентського життя.
   Перші кілька годин знайомства були, здебільшого, організаційними, адже стільки важливого потрібно було розповісти – про університет, навчання, дисципліну і, як ні прикро, про безпеку. Мої юні друзі, як я їх називаю, стали студентами під час війни. На очах радість, а в душі тривога…. І впевненість – у достойному майбутньому нашому в нашій Державі.


В день посвяти у студенти


Староста нашої групи Ісаков Валерій – справжній лідер і друг

   З першого дня кожен студент нашої 5 групи відчув себе частиною великої університетської родини. І перші екскурсії, перші наші зустрічі проходили, звичайно ж, на території Alma Mater. А НУБіП ніби старався виплеснути всю свою красу перед новими членами родини.



Перша наша прогулянка ботанічним садом НУБіП

   Перший семестр завжди найтривожніший і найскладніший, та ми були зібрані, максимально старалися виконати навчальну програму – в аудиторіях і самостійно. Так, непросто, але нашим захисникам на фронті складніше – і ми про це не забуваємо.


Виступи в одній із головних зал університету


Вивчали ґрунти в теорії й практично


І знову - надихатись красою в своєму ботанічному саду


А дівчат у нас значно менше, хлопцям непросто…

    А нині – вона – перша сесія. Ми зустрічаємося зараз дистанційно і підтримуємо постійне спілкування в переписці. Мені як наставнику й викладачці щиро приємно чути від своїх першокурсників схвальні відгуки про навчання, про викладачів. «До нас ставляться з розумінням, багато працюють додатково, зважаючи на виклики сьогодення» - говорять мої студенти. І жодних нарікань на складну програму, на життєві труднощі. Вміння справлятися з ними закаляє характер, формує надійність.

 

 В добрий час, юні друзі. Спокійних канікул і щасливого Різдва! 

 

Наталія Пасічник,
куратор групи, доцент кафедри агрохімії та
якості продукції рослинництва

 

 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook