Хай зріють Душі, спраглі Честі

11 листопада 2022 року

9 листопада 2022 р. я знову зустрівся зі студентами. Важливо (і приємно!), що цього разу ініціаторами зустрічі стали самі юні НУБіПівці. Найактивніші і найдопитливіші першокурсники АБФ, МТФ, ФЗРБтаЕ та ін. після наших перших бесід-концертів звернулися до Студентської організації університету й нашого ННЦ ВР і СР з проханням зробити такі дійства постійними.

Чудово! Давно хотів створити в нашому ЗВО середовище молодих сердець, душ і розумних голівок, спраглих до честі, жадібних до невпинного розвитку, пізнання себе і свого народу.
Вдячний всім, хто зрозумів і підтримав. Ще раз дякую директору наукової бібліотеки НУБіП України п. Тетяні Кіщак, деканам МТФ та ФКД В’ячеславу Братішку й Зіновію Ружилу та їхнім заступникам, заступнику директора ННІ ЛіСПГ Олександру Совакову, славній Військовій катедрі за чудову співпрацю (вакансій вдячности ще багато, панове).
Отже, ми зустрілися з юною суперелітою НУБіП вже як добрі друзі. Звісно ж, в цей день ми говорили про Мову. Як феномен формування Людини і Нації. Про морально-етичні, геополітичні, правові та інші аспекти мовних проблем. А найбільше – про функції мови, тобто її роль у формуванні людини.

 

Мабуть, це найскладніша тема з усіх, в які я вже посвятив і ще посвячу юних співбесідників. Вона вимагає максимальної фокусації уваги й думки, що забуваєш про гітару, яка лежить поряд.
Добре, що на зустріч прийшла й молода матуся з трьома малими дітьми (наймолодшій донечці з 0,5 року). Ну як тут не заспівати «Козацьку колискову»! А потім – і інші пісні…

До наступних зустрічей і звитяг, друзі! Все буде Україна!

 

Володимир Гонський, заслужений діяч мистецтв України,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook