Випускниця коледжу Анна Коваленко: хочу продовжити шлях фахівця садово-паркового господарства в НУБіП України

1 серпня 2022 року
Київ

      Аня, добрий день, дуже вдячні за те, що Ви згодились дати невеличке інтерв’ю. Розкажіть трохи про себе і про те, що вплинуло на вибір спеціальності 206 Садово-паркове господарство? Наскільки це було свідомо?

    Я, Анна Коваленко, випускниця Київського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство» освітньо-професійної програми «Зелене будівництво і садово-паркове господарство». Проживаю в с. Кожухівка Київської області.
     Подорожуючи куточками країни, я щоразу захоплююсь неповторною красою природи. Саме це і надало поштовх у виборі професії. Я маю талант до малювання, тож хочу використати його у роботі, яка надасть можливість показати весь свій творчий потенціал, проявити фантазію та уяву. Вважаю, що у наш час даний фах дає перспективу професійного росту, робота цікава та різноманітна. Також з дитинства люблю рослини, а, оскільки, я проживаю в приватному будинку, маю можливість створювати власний ландшафт, спостерігати за розвитком насаджень та милуватися їх красою. Маю вдома багато кімнатних рослин, вони дарують затишок, радують око та створюють певний вайб.

     Які головні мотиви Вашого вступу до нашого університету?
    Звичайно, головний мотив вступу до університету - здобути вищу освіту та розширити вже раніше набуті знання в коледжі. Національний університет біоресурсів і природокористування України зацікавив мене своїм ботанічним садом, що має унікальні колекційні фонди рослин. Не менш важливі для мене - зручне місцерозташування та інфраструктура території, що знаходиться в мальовничому Голосіївському лісі, а також співпраця коледжу, в якому я навчалась, із НУБІП України, що надає мені можливість вступу на скорочений термін.

     Аня, що очікуєте від навчання на ОС Бакалавр? Який напрямок у сфері садово-паркового господарства більше подобається?
   Від навчання в університеті очікую цікавих практик для набуття навичок та освоєння матеріалу, щоб ще краще осягнути цю унікальну професію, а в майбутньому, можливо, і продовжити навчання в магістратурі.
Найбільше до душі мені припали такі напрями, як проєктування ландшафтних об’єктів, фітодизайн, квітникарство, екодизайн, природно-заповідна справа. Так, моя дипломна робота була присвячена створенню гармонійного природного середовища, підвищенню рівня комфорту й привабливості та формуванню своєрідного художнього образу ландшафту приватної ділянки.

     Чим займаєтесь у вільний час? У вас є хобі? Розкажіть про нього.
     Я – людина, яка легко захоплюється, тому маю декілька хобі. Зараз свій вільний час присвячую відвідуванню курсів флористики, також роблю декор із моху, букети. Люблю фотографувати. Крім цього, обожнюю подорожувати, поринати в заворожуючі фантастичні пейзажі природи. Ця атмосфера радує погляд та приносить мені багато позитивних емоцій.


     Які Ваші плани на майбутнє, як фахівця Садово-паркового господарства?
     По закінченню університету планую працювати за фахом і відновлювати ландшафтні об’єкти рідної України після наслідків цієї війни.

Колектив кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну бажає Вам, Аню, пройти конкурсний відбір та стати студенткою НУБіП України!

Розмову вела доцент кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
Ірина Сидоренко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook