У ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» пройшов І етап XI «Фестивалю студентської науки»

11 травня 2022 року

 

0Наука – це відкрита спільнота і тільки сидячи в лабораторії,
ви не досягнете успіху.
Тому важливо брати участь у міжнародних
конференціях та подавати свої роботи на гранти,
брати участь у різноманітних конкурсах…

1

Фестиваль проводиться з метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності, оволодіння студентами методикою наукової роботи. 10 травня проведено І етап XI «Фестивалю студентської науки – 2022» з нагоди відзначення 124-річчя НУБіП України та Дня науки на основі інформації про діяльність гуртків, представленої на вебсторінках, та презентацій про діяльність та здобутки за 2021/2022 навчальний рік.

2

Участь у гуртковій роботі є однією з провідних форм навчання у становленні майбутнього науковця, формує творчий підхід і виховує у студентів якості дослідника з метою подальшої плідної роботи над розв’язанням завдань, які мають практичне значення для країни.

Діяльність студентських наукових гуртків за 2021/2022 навчальний рік репрезентували 7 наукових керівників та старост.

4781013

Крім цього гуртківці продемонстрували не лише свої практичні, але й наукові дослідження у напрямах роботи гуртків. Результатами таких досліджень являється підготовка членами гуртків власних доповідей для виступів як на засіданнях гуртків, так і на наукових конференціях, а також публікації тез та статей в різних наукових виданнях. Здобувачі освіти репрезентували свої досягнення в конкурсах наукових студентських робіт, в Малій академії наук України тощо.

Оцінювання гурткової роботи відбулося згідно з критеріями, які відповідають «Положенню про проведення Фестивалю студентської науки в Національному університеті біоресурсів і природокористування України». Оцінки ґрунтувалися на інформації про діяльність гуртків, яка висвітлена на сайті коледжу. Аналізувалися презентації, представлені гуртками, про їх діяльність та здобуткиу 2021/2022 навчальному році. У I турі Фестивалю брали участь 7 студентських гуртків, які репрезентували свої наукові здобутки та активність у різних заходах, а також стратегію власного розвитку на наступний рік.

5 63

Члени журі директорка коледжу Світлана Пилипишин, заступник директора з навчальної роботи Олег Калатало, завідувачка навчально-методичної лабораторії Олександра Бойко, завідувачка відділення комп’ютерної інженерії та електротехніки Маріанна Михайлишин, завідувачка відділення економіки та прикладної екології Ірина Тернова, завідувач агромеханічного відділення Ігор Буняк високо оцінили роботу гуртків. У цьому навчальному році на розгляд комісії на І етапі конкурсу було представлено роботу таких гуртків:

  1. «Технічне моделювання» (науковий керівник Богдан Білик)
  2. «Сучасна бухгалтерія» ( науковий керівник Валентина Рудник)
  3. «Флористика та дизайн інтер’єру» (науковий керівник Наталя Чорна)
  4. «Єдність у різноманітті» (науковий керівник Ірина Костів)
  5. «Гурток технічної творчості» (науковий керівник Михайло Синовець)
  6. «Робототехніка» (науковий керівник Сергій Штогрин)
  7. Гурток «Мехатроніки» (науковий керівник Олексій Нестеренко)

11

За рішенням комісії перемогу на першому етапі конкурсу з невеликим відривом від другого місця здобув гурток «Робототехніка», науковий керівник Сергій Штогрин.

16

Друге місце зайняв гурток «Мехатроніка», науковий керівник Олексій Нестеренко.

914

Третє місце розділили два гуртки: «Єдність у різноманітті», науковий керівник Ірина Костів та «Сучасна бухгалтерія», науковий керівник Валентина Рудник.

Щороку Фестиваль студентської науки проводиться до Дня НУБіП України, цей рік не став винятком. 17 травня відбудеться ІІ етап ХІ «Фестивалю студентської науки – 2022» НУБіП України.

Кожне знання, отримане або здобуте людиною, просуває його вперед і відкриває перспективу для отримання нового, так людина пізнає все... в тому числі і себе. Щоб проводити дослідження потрібно розвиватися всебічно. Тому закликаю всіх приділяти більше часу для вивчення улюблених дисциплін. Для цього варто брати участь у різних STEM заходах і гуртках.

17

Дякуємо всім учасникам наукових гуртків, їхнім наставникам, що в такий важкий час для держави, залишаєтесь на своєму місці,виконуєте свій обов’язок сумлінно, совісно працюєте. Життя не закінчується, Україні потрібні будуть фахові спеціалісти, мудрі працівники. Все буде Україна!

Оксана Лещишин,
завідувачка навчально-методичного кабінету
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook