Студент магістратури з «Галузевого машинобудування» ОПП «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» Владислав Ясінський: «Навчання в магістратурі НУБіП України – успішний старт в аграрній сфері!»

2 травня 2022 року
     Сьогодні ми спілкуємось зі студентом магістратури першого року навчання факультету конструювання та дизайну, що навчається за спеціальністю «Галузевого машинобудування» освітньо-професійною програмою «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» Владиславом Ясінським.
  • Розкажіть про себе, про свою родину.

     — Я народився в невеличкому селищі Ставище, що на Київщині. Навчався в Ставищенському НВК №2. Під час навчання паралельно відвідував різні гуртки. Дуже мені подобався гурток «Авіамоделювання», складали літаки, розробляли нові запасні частинки, ставили електропривід, щоб наш пристрій літав.
     Моя родина – батьки та молодша сестра. Мама – педагог, вчитель інформаційних технологій, тато – інженер-механік сільського господарства. В дитинстві часто був з татом на роботі, спостерігав за різною технікою, мабуть це і захопило мене, тому вирішив обрати таку професію і собі.

  • Де Ви отримали попередню освіту за освітнім ступенем «Бакалавр»?

     — Я завжди люблю пізнавати світ, тому вирішив навчатися у Польщі. Ступінь бакалавра я отримав у Люблінському Природничому університеті за напрямом: сільськогосподарська та лісова інженерія, за спеціальністю: моторизаційна техніка та енергетика.

  • Розкажіть, чому обрали навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України?

     — Після закінчення університету в Польщі, повернувся додому і вирішив продовжити навчання в Україні. Колись мій тато закінчив Українську сільськогосподарську академію (нині НУБіП), тому рекомендував мені цей ЗВО. Я переглянув сайт університету, почитав відгуки і вирішив продовжити навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

  • Скажіть, чому обрали саме спеціальність «Галузевого машинобудування» та ОПП «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва»?

     — Машинобудування є базовою галуззю, яка визначає можливість розвитку інших галузей. Розвиток машинобудівної промисловості сприяє підвищенню добробуту суспільства, тому всі галузі та інші сфери життєдіяльності потребують спеціалістів машинобудівників. Технічні процеси розвиваються, сучасна техніка стає більш складною в своїй конструкції та обслуговуванні, потребує висококваліфікованих спеціалістів для ремонту, налаштування та технічного обслуговування. Тому, на мою думку, саме такі фахівці мають користуватися попитом на ринку праці.

  • Як склалось поєднання навчання в магістратурі з роботою на інженерній посаді в агрофірмі?

     — Як тільки ранньою весною повернувся в Україну, то вже на третій день влаштувався на роботу в агрофірму ПСП «Кривець» на посаду інженера-механіка. А восени вже знову став студентом. Керівництво агрофірми йшло на зустріч і я міг відвідувати заняття. Так сталося, що багато навчального періоду проводиться дистанційне навчання, тому поєднувати роботу і навчання стало набагато легше. Я без проблем можу відвідувати пари не відриваючись від роботи на виробництві. Багато викладачів ідуть на зустріч і проводять лекції у вечірній час, за що їм хочу подякувати.

  • Які Ваші функціональні обов’язки в агрофірмі?

     — Мої функціональні обов’язки в агрофірмі наступні:

  • управління та організація роботи інженерної служби підприємства;
  • формування оптимального парку техніки для якісного і своєчасного виконання технологічних операцій;
  • організація і контроль максимальної ефективної експлуатації сільськогосподарської техніки;
  • контроль роботи техніки та своєчасне виконання польових робіт;
  • організація оперативних ремонтів для забезпечення працездатності техніки;
  • організація і контроль своєчасної підготовки сільськогосподарської техніки для виконання технологічних операцій;
  • формування заявки на закупівлю якісних запчастин, контроль процедури закупівель;
  • ведення складу та облік запасних частин.

  • Чи отримуєте Ви достатній рівень знань в НУБіП України?

     — Навчання мені подобається, пізнаю багато нового. Цікаво поєднувати навчання і роботу, коли ти дізнався щось нове можеш відразу спробувати застосувати це в діяльності. Я вважаю, що рівень знань достатній, навіть високий. Головне, щоб кожен випускник хотів отримані в університеті знання застосувати у майбутньому.

  • Як Ви проводите вільний час?

     — У мене є захоплення – моделювання. Я люблю створювати 3D моделі, роздруковувати їх і використовувати створені деталі під час ремонту техніки. А взагалі, коли поєднуєш роботу і навчання, то вільного часу залишається дуже мало.

  • Які Ваші плани на майбутнє?

     — Хочу відкрити власну справу та розпочати аграрний бізнес, створити сім’ю та подорожувати світом. Але, перш за все, хочу, щоб скоріше закінчилась війна та настав мир в Україні.

Спілкувався Андрій Новицький,
завідувач кафедри надійності техніки


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook