Оперативний штаб та заборона відвідувати ліс: у столиці мінімізують ризик пожеж

11 квітня 2022 року
Відкритий ліс

Для своєчасного виявлення, локалізації та оперативної ліквідації осередків лісових пожеж також здійснять комплекс заходів для підготовки міських лісів до пожежонебезпечного періоду 2022 року.

Відповідно до розпорядження Київського міського голови № 169, в КО «Київзеленбуд» створять оперативний штаб з ліквідації пожеж. У міських лісопаркових господарствах приведуть до повної технічної готовності протипожежну техніку (автомобілі, трактори, екскаватори, плуги тощо), обладнання, спостережні вежі із системою відеонагляду та засоби зв’язку.

Окрім цього, сформують недоторканий запас паливно-мастильних матеріалів для заправки пожежних автомобілів, зокрема, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві.

Фахівцям доручено на території комунальних підприємств лісопаркових господарств виявити та ліквідувати наслідки сніголамів і вітровалів, позалісосічну захаращеність і стихійні сміттєзвалища. Навколо пожежонебезпечних ділянок лісу відновлять і підтримуватимуть у належному стані мережу мінералізованих смуг. Відремонтують й протипожежні водойми, резервуари для забору води та під’їзди до них.

Нагадаємо, що на період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. У зв’язку із цим закриють дороги та в’їзди до лісів шляхом встановлення шлагбаумів і влаштування надовбнів. Для закриття доступу та дієвого контролю за заїздом автотранспорту «Київзеленбуд» взаємодіятиме з Управлінням патрульної поліції у м. Києві Департаменту патрульної поліції. Зокрема, триватимуть спільні рейди та притягнення порушників до відповідальності згідно із чинним законодавством України.

Загальна площа земель міських лісів, які підпорядковано комунальним підприємствам КО «Київзеленбуд», становить 31 628 га. Це території Дарницького і Святошинського лісопаркових господарств, ЛПГ «Конча-Заспа».

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/199199/

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook