Коротко про головне. Результати засідання кафедри

12 квітня 2022 року

    Чи можливо розпочати квітневе засідання кафедри без весняних голосіївських квітів?

   Чи не правда, що настрій підіймається?! Добро перемагає зло, а квітуча весна - люту зиму.

   Саме в такому дусі боротьби, незламності і великих здобутків 12 квітня було проведено планове засідання кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського.

 Розпочали з питання організації конференції в честь 110-річчя з дня народження Михайла Олексійовича Зеленського. Перший інформаційний лист вже був поширений в наукових колах. Датальна інформація знаходиться за посиланням: nubip.edu.ua/node/104990.

   На електронну пошту кафедри вже надходять перші матеріали конференції. 

   Олександр Макарчук, завідувач кафедри, та Віталій Жемойда, професор кафедри, запропонували та узгодили з колективом кафедри зміни щодо організації та проведення конференції з врахуванням умов сьогодення. У зв'язку з нинішньою ситуацією в країні, організаторами буде розроблений та надісланий другий інформаційний лист з внесеними змінами.  Призначені відповідальні за окремі етапи підготовки. Це важлива подія в житті кафедри, адже до участі в конференції запрошуються наші друзі провідні вчені в сфері селекції та агрономії в цілому.

I:\Фото М.О. Зеленського.tif

   Щодо організаційних питань з приводу навчального процесу виступила Юлія Дмитренко, доцент, секретар кафедри. Вона доповіла та наголосила на таких питаннях: виконання навантаження науково-педагогічними працівниками щодо студентів заочної форми навчання; робота на електронних навчальних курсах: наповнення, перевірка, переатестація; організація навчальних прктик. Щодо практик пройшла дискусія серед всіх викладачів щодо підходу проведення їх в сучаних умовах в дистанційному режимі, форми здачі звітів для всіх груп, а також в котре обговори питання взаємозаміни.

  Щодо виконаної науково-методичної роботи доповіла Наталія Башкірова, доцент кафедри. Обговорювали питання підготовки до друку методичних рекомендацій для виконання  курсової роботи, з дисципліни "Спеціальна генетика сільськогосподарських культур", методичних рекомендацій для самостійної роботи студентів,  а також оновленої версії методички.

   Віталій Жемойда прозвітував про діяльність гуртка "Селекціонер-генетик" та запросив всіх відвідати чергове засідання за участі Ганни Ковалишиної, професора кафедри, яка розповість про наукові роботу і досягнення Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла.

   Також на засіданні обговорили профорієнтаційну роботу кафедри. Найближчим часом працівники кафедри планують в котре зв'язатися з учнями 11-х класів, розповісти про Національний університет біоресурсів і природокористування України, велику увагу приділивши рідному агробіологічному фаукльтету. А також запросити майбутніх абітурієнтів на День відкритих дверей. Окремо узгоди підготовку до цього дійства на кафедрі.

   Робота продовжується. Ми не стоїмо на місці і впевнено крокуємо до перемоги.

Все буде Україна!

   Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook