Науковці кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту долучаються до розробки законопроектів України

26 грудня 2021 року
     16 грудня 2021 р. Верховна Рада України 323-ма голосами ухвалила закон про локалізацію промислового виробництва, а саме Закон України про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості.

     Член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Шинкарук Лідія Василівна взяла безпосередню участь в розробці даного законопроекту, адже розвиток вітчизняного виробництва є важливим для сталого розвитку економіки України.

     Лідія Василівна впевнена, що два довгих роки обговорень, пошуків спільних рішень, збору підписів на підтримку, плідної роботи над законопроектом загалом не пройшли даремно, адже головною метою даного закону є збільшення вітчизняного виробництва та робочих місць, збільшення інвестицій. Це все відповідно призведе до збільшення заробітних плат і споживчого ринку. Цілком зрозуміло, що закуповуючи іноземну продукцію, ми стимулюємо розвиток економіки інших країн та даємо поштовх українцям шукати більш оплачувану роботу за кордоном.

    Таким чином, ухвалений закон вдосконалює процедуру публічних закупівель для певних груп продукції машинобудування шляхом встановлення вимог до локалізації їх виробництва без порушення конкурентних умов на внутрішньому ринку. Тож, цей закон є важливим для українських виробників та зростання української економіки.


Марина Дєліні,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook