Участь магістрів спеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультура в міжнародних конференціях

7 грудня 2021, 19:18

  Сучасна підготовка фахівців зі спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України спрямовує магістрів до вільного орієнтування в різноманітних технологічних процесах вирощування гідробіонтів та своєчасному реагуванню на поточні вимоги ринку. Випускники повинні вміти складати плани роботи, адаптовані до поточних умов та мати здатність відстоювати свою думку та доносити її до партнерів та опонентів, також їм в майбутній професійній діяльності знадобляться такі якості, як гнучкість та своєчасність прийняття рішень. Цьому можна навчитися, беручи участь у студентських науково-практичних заходах, зокрема конференціях, які дають можливість розширити власний кругозір, отримати нові знання, взяти участь у дискусіях.

     Для отримання досвіду публічних виступів та наукових диспутах студентам та магістрам необхідно приймати участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях.

    Участь студентської молоді НУБІП України в міжнародних науково-практичних конференціях є гарною традицією та сприяє активізації подальшої наукової роботи, співпраці між юними науковцями, які зазвичай належать до різних наукових шкіл і представляють заклади освіти різних держав.

   26 листопада 2021 року відбулася І студентська польсько-українська науково-практична інтернет-конференція «Адміністрування та менеджмент в функціонуванні сучасної економіки та суспільства». Організаторами виступили Державний університет імені Стефана Баторія (Скерневиці, Польща), Житомирський державний університет імені Івана Франка, Державний університет «Житомирська політехніка» (Житомир), Одеський національний економічний університет (Одеса). Основний фокус конференції був спрямований на розв’язання проблем бізнесу та підприємств різних форм і типів (пов’язано зі нинішньою світовою кризою зумовленою СOVID-19), вдосконалення програм менеджменту організацій, підвищення конкурентоспроможності бізнесу, покращення обліку, роль малого та середнього бізнесу в різних економіках світу з акцентом на Україну та Польщу.

   Від Національного університету біоресурсів та природокористування України на цій конференції виступив Євгеній Любченко, магістр 1 року навчання факультету тваринництва та водних біоресурсів. Ним було представлено досить цікаву та неординарну для українських реалій тему «Екстремальне командоутворення як метод організації персоналу».

    Під час представлення доповіді було наведено класифікацію екстремальних тимбілдингів (створення та підвищення ефективності командної роботи) та наведено детальний опис їх різновидів, зокрема корпоративні пригодницькі перегони, квести, ігри на виживання в стилі телепрограми «Останній герой» та дайвінг тощо.

     Виступ був позитивно оцінений як студентами-колегами, так і оргкомітетом.

    Дана доповідь була здійснена відповідно до програми вивчення дисципліни «Комунікації у рибогосподарських колективах» (науковий керівник Світлана Яшник, д.п.н., доцент, професор кафедри).

  Дана доповідь відповідає фаховим компетентностям СК02 «Здатність інтегрувати знання та розв’язувати складні задачі водних біоресурсів та аквакультури у широких або мультидисциплінарних контекстах" та СК10 «Здатність зрозуміло і недвозначно доносити власні знання, висновки та аргументацію з проблем водних біоресурсів та аквакультури до фахівців і нефахівців, зокрема осіб, які навчаються».

    Магістри 2 року навчання спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» також активно долучаються до різноманітних міжнародних заходів та беруть участь в міжнародних конференціях.

   Олена Герасименко долучилася до роботи VI міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні напрями розвитку наукових досліджень», яка відбулася 24-26 листопада в м. Чікаго, США.

    Анастасія Мазуркевич взяла участь у IV міжнародній науково-практичній конференції «Інновації та перспективи світової науки», яка проходила в місті Ванкувер, Канада 1-3 грудня цього року.

   Студентки під керівництвом наукового керівника Наталії Рудик-Леуської опублікували тези, а по завершенню конференцій були отримані сертифікати.

   Якщо Ви хочете спробувати свої сили в науці зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура», Національний університет біоресурсів і природокористування України чекає Вас! Будьте рішучим і відкрийте в собі фахівця з водних біоресурсів та аквакультури!

Наталія Марценюк,
Юлія Глєбова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook