Гуртківці відзначили річницю утворення Організації Об’єднаних Націй

30 жовтня 2021 року

     

Чергову, 76-ту річницю заснування ООН та 75 років проведення першої Генеральної Асамблеї організації члени наукових гуртків «Дипломатія та геополітика» та «Інформація і політика» відзначили проведенням 19-го та 22-го жовтня круглих столів на тему: «Геополітичні та інформаційні аспекти у діяльності ООН».
У доповідях, що їх зробили студентки першого курсу спеціальності Чулакова А.О. та Паштецька А.П., а також протягом звичних вже для роботи гуртків завзятих науково-світоглядних дискусій наголос було зроблено саме на діалектиці інформаційної політики організації протягом її існування, впливів інформаційного чинника на формування геополітичних інтересів і дипломатичному їх забезпеченні держав-учасниць Організації від перших її кроків до сьогодення.

     

Науковому аналізу учасниками круглого столу було піддано також підсумки 75-річної роботи Генеральної Асамблеї ООН від першої сесії 1946 р. до сьогодення, її ролі в обговоренні й ухваленні доленосних рішень з найактуальніших проблем збереження миру на планеті.
Не обійшли увагою юні науковці і нагальні питання роботи Ради Безпеки світового форуму держав, що вона піддається останніми часами обґрунтованій чи не зовсім критиці з боку деяких країн – членів Організації.

     

В цілому, можна сказати, що проведені круглі столи виконали завдання, що їх було поставлено організаторами, а саме поглибили знання бакалаврів-міжнародників щодо ролі й місця міжнародних організацій у сьогоднішньому світі і, перед усім, такої об’єднуючої людство вже понад три чверті століття міжнародної структури, якої була й є Організація Об’єднаних Націй.

 

Інга Власова,
студентка групи МВ 21001 б
Сергій Асатуров,
доцент, науковий керівник гуртків

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook