«НУБіП України – мій пріоритет № 1» (зустріч з старшокласниками Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка)

October 11, 2021

       Обирати майбутню професію, панічно готуючись до ЗНО з усіх можливих предметів – це стрес для школяра. Є страх обрати не те, помилитися, зіпсувати собі життя, не впоратися, зрозуміти, що це зовсім не той омріяний фах. Для того, аби зрозуміти, в якому напрямку рухатися, треба також знати бодай щось про професії, які розглядаєш. З цією метою: ознайомити з професією юриста старшокласників Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка, і завітали 06 жовтня 2021 р. Ірина Єрмоленко (доцент кафедри теорії та історії держави та права) та Юлія Шовкун (старший викладач кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка Василя Зіновійовича Янчука).

Зустріч розпочалася із запитання до школярів: що саме більше викликає у Вас труднощів при обранні майбутньої професії? Прозвучала майже одностайна відповідь: недостатньо інформації та які посади вони можуть займати обравши ту чи іншу професію.

Ірина Єрмоленко та Юлія Шовкун, для кращого сприйняття інформації учнями, підготували презентацію про юридичний факультет НУБіП України, яку презентувала Юлія Шовкун.

 

Старшокласників було ознайомлено з адміністрацією та структурою факультету, розкрито практичну складову (бази проходження практики), коротко розповіли про предмети, що вивчаються у ході здобуття професії юриста, надали перелік посад на які можливо працевлаштуватися після отримання диплому «Бакалавр» та «Магістр». Звернули увагу учнів і на культурно-масові заходи, які проводяться на юридичному факультеті, та роботу юридичної клініки, де студенти реалізують свої набуті теоретичні знання під час аудиторної роботи. Також презентували і школу юного правника, яка має за мету бути підтримкою, порадником для учнів при опануванні дисципліни правознавство, сприяти формуванню у них правової свідомості як сукупності правових поглядів та переконань.

Загалом зустріч пройшла у жвавій дискусії, адже на початку бесіди декілька учнів поставили перед викладачами досить цікаве завдання: доведіть чим юриспруденція цікавіша за хімію.

Теорія з профорієнтації каже, що має поєднуватися те, що ти хочеш, що можеш і що потрібно ринку. Що потрібно ринку, більш-менш можна відстежити на спеціальних порталах. Що ти можеш – це парафія тільки твоя, ти маєш дуже добре себе знати. Тут школа і викладачі закладів вищої освіти, з одного боку, допомагають, бо дають інформацію і правильне її переосмислення, що в подальшому при виборі майбутньої професії, не дозволить зробити хибний крок.

 

                                                                                       Ірина Єрмоленко
доцент кафедри теорії та історії держави та права
 
Юлія Шовкун
старший викладач кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка Василя Зіновійовича Янчука

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook