До зими готуємося влітку: в НДГ триває інтенсивна заготівля кормів

30 липня 2014 року
У той час, як більшість викладачів університету набираються сил на відпочинку перед початком нового навчального року, у навчально-дослідних господарствах НУБіП України жнива і заготівля кормів у самому розпалі. Це надзвичайно важлива і, головне, відповідальна пора для аграріїв.
 
 
На вирощування кормових культур та якість кормової бази впливає ряд факторів. Серед них і ті, що позначаються на якості сировини, яка залежить від фази вегетації рослин, вмісту сухої речовини, протеїну, клітковини. Не останню роль відіграють і підготовка ґрунтів, строки посіву, збирання, норма висіву, застосування гербіцидів і добрив та ще багато чого. Все це обов’язково має бути враховано при організації заготівлі кормів. Бо без належного дотримання цього технологічного процесу неможливо досягнути необхідної концентрації енергії в сухій речовині та частки концентратів у раціоні, високого рівня рентабельності виробництва. А це, звісно, впливає на якість кормів і, як наслідок, – на продуктивність худоби.
 
 
 
Тож за повної підтримки та координації керівництва НУБіП України, зусиллями навчально-дослідних господарств університету, відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій,  ННІ тваринництва та водних біоресурсів продовжуюється удосконалення процесу заготівлі кормових культур. 
 
 
 
 
До цього процесу залучаються і студенти. Вони на практиці вивчають технологію заготівлі кормів та впровадження сучасних її елементів (використання мікробних інокулянтів, багатошарове укриття траншеї плівками тощо), що підвищує якість навчального процесу.
 
 
 
 
В. Туринський, начальник відділу інноваційної діяльності та трансферу технологій,
В. Кондратюк, в.о. директора ННІ тваринництва та водних біоресурсів
В. Отченашко, завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook