Студенти Бережанського фахового коледжу НУБіП України відвідали гуманітарно-педагогічний факультет: чим вражала кафедра соціальної роботи та реабілітації

21 жовтня 2021 року
   20 жовтня 2021 року студенти випускних груп відокремленого структурного підрозділу «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» відвідали з метою профорієнтації гуманітарно-педагогічний факультет. Ініціатором зустрічі став проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, а відділ регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання в особі його начальника Олександра Санченка та його заступника Богдана Опальчука активно опікувались організаційним супроводом цієї пізнавальної екскурсії.

   Натхненна майбутньою зустріччю з омріяним університетом молодь здолала довгу дорогу, яка розпочалась ще вночі. Проте тут їх чекали і обігріли теплом людського спілкування. І не тільки теплом слова, а й смачним сніданком.
    Ще на порозі адміністративного корпусу наших майбутніх абітурієнтів зустріла декан факультету Інна Савицька. Інна Миколаївна розповіла про освітні програми гуманітарно-педагогічного факультету, на які можна вступити цього року.

     Потім молодь мала можливість ознайомитися з навчальною базою університету, його музеєм, побувати на інших факультетах, прогулятись Ботанічним садом. Логістикою їхнього руху і супроводом разом із деканами інших факультетів опікувався Богдан Опальчук.

    Ці різнопланові зустрічі і великий обсяг почутої інформації збагатив знання та уявлення абітурієнтів, наситив їх враженнями та зміцнив у виборі спеціальності, яку вони прагнуть опановувати в недалекому майбутньому. Проте насичений графік екскурсії й дещо втомив їх. Тому кафедра соціальної роботи та реабілітації запросила своїх абітурієнтів до Центру соціально-психологічної реабілітації, який був створений силами викладачів цієї кафедри та функціонує як її підрозділ. Завідувач кафедри Ірина Сопівник та керівник центру Олена Варава не тільки ознайомили гостей з різними техніками релаксації, але й запропонували відчути на собі благотворний вплив ароматерапії, пісочної терапії, фітотерапії, галотерапії.

    Молоді сподобались дихальні вправи та вправи м’язової релаксації, імпонувала робота з афірмаціями, але особливо вразила медитація очищення від стресу під звуки природи і відповідний віеоряд. А коли дійство закінчилось, багато хто з них забажав повторити таку практику, познайомитись з кафедрою соціальної роботи та реабілітації ближче. Приємно, що наші відвідувачі щиро дякували за пережитий досвід і просили контактну інформацію.

     Кафедра соціальної роботи та реабілітації вдячна декану за довіру в такій тонкій справі, як зустріч майбутніх абітурієнтів факультету в стінах нашого університету. А в тому, що методи профорієнтаційної роботи з кожним роком мають урізноманітнюватись та позбавлятись шаблонного формалізму, здається, вже ніхто не сумнівається. Тоді вступна кампанія може претендувати на успіх.

Олена Варава,
старший викладач
кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook