Вкликоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка першим серед навчально-дослідних господарств НУБіП України розпочало посів кукурудзи

30 квітня 2021 року
     Відокремлений підрозділ НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка» розпочав посів кукурудзи на зерно та силос.

     У перший день посіяли 150 га. Всього в цьому НДГ планується посіяти 719 га кукурудзи на зерно та 238 га кукурудзи на силос. Для посіву придбані найкращі за потенціалом продуктивності гібриди вітчизняної селекції: Джулія, Галатея, продуктивні лінії гібриду Пустоварівський.

  

     На силос планується посів канадського спеціалізованого силосного гідрида від фірми LNZ, що є ексклюзивним дистриб’ютером канадської селекційної фірми в Україні. Все насіння пройшло перевірку на посівні якості в Українській лабораторії контролю безпеки та якості продукції. Протруєно і повністю відповідає посівним кондиціям.

     Для посіву складаються сприятливі умови: достатньо вологи, на глибині висіву насіння температура ґрунту більше 100С. Власну сівалку переобладнали своїми силами для одночасного внесення з посівом рідких мінеральних добрив. Вноситься КАС 32 з розрахунку 100 л/га. Посівна триває.

І. Артемчук,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook