Ректорат: якість освіти, профорієнтаційна робота та весняні польові роботи в НДГ

27 квітня 2021 року
     27 квітня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове розширене засідання ректорату, присвячене актуальним питанням життєдіяльності університету: профорієнтаційній роботі, весняній екзаменаційній сесії, перебігу весняних польових робіт в навчально-дослідних господарствах тощо. Але про все за порядком.

     Результати моніторингу освітніх програм та навчальних планів на 2021-2022 навчальний рік представив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Він зупинився на ряді виявлених недоліків, які потрібно терміново виправити задля підвищення якості освітнього процесу. Зокрема, мова йшла про малокомплектні групи, необхідність оновлення навчальних планів у відповідності до освітніх стандартів, доцільність написання курсових робіт на випускових курсах, спрощення форм підсумкового контролю у великокредитних дисциплінах тощо. Ці кроки дозволять оптимізувати педагогічне навантаження.

     Про успішну атестацію педагогічних працівників університету доповів проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про хід ІІ туру Олімпіади для вступу в університет. З 1103 учасників І туру взяли участь в другому етапі лише 189 осіб. Ще є час до кінця тижня, аби активізувати вступників, ще раз нагадати про можливість отримання до +20 додаткових балів до сертифікату ЗНО.

     Керівник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств та навчально-виробничої практики Ірина Артемчук доповіла про хід весняних польових робіт та стан фінансово-господарської дисципліни. Закрита волога, проведене боронування, підживлення на всіх 1600 Га озимих посівів. Ярих зернових посіяно 100% до плану, а соняшнику – більше половини запланованих площ. Відповідні роботи і посіви проведені на дослідному полі Агрономічної дослідної станції. Незадовільним є те, що участь у весняних польових роботах взяла незначна кількість студентів в якості їхніх практик.

     Програму проведення Дня відкритих дверей для вступників до магістратури презентував директор ННЦ виховної діяльності та соціального розвитку Геннадій Ржевський. Початок загально-університетської частини 29 квітня о 14-00. Станом на сьогодні вже зареєстровано більше 700 осіб. Проте малою залишається кількість абітурієнтів – випускників інших закладів вищої освіти.

 

     За пропозицією начальника відділу кадрів Миколи Михайліченка ректорат рекомендував вченій раді затвердити нові порядок проведення конкурсу на посаду науково-педагогічних працівників та положення про обрання керівників відокремлених структурних підрозділів. Було також підтримано прохання діючих директорів коледжів та інститутів, деканів факультетів провести вибори керівників восени, після підбиття підсумків вступної кампанії.

     У різному Геннадій Ржевський повідомив про старт університетської Школи лідера, яка стартує 7 травня, а також заходи з вшанування Великої Перемоги. Виконуюча обов’язки декана гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька наголосила на безкоштовних курсах з іноземної мови для вступників до магістратури, які організовані і діють в університеті.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook