ОНЛАЙН ЗАСІДАННЯ ПРОФКОМУ

18 березня 2021 року
18 березня 2021 року, відбулося чергове засідання профкому. Відкрив його голова профкому НУБіП України Тарасенко Р.О, який повідомив що на сьогоднішнє засідання запрошено проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку і представників планово-фінансового відділу. Метою є спільне обговорення зауваження Державної аудиторської служби України щодо призупинення надбавок працівникам університету за почесні звання «Заслужений працівник НУБіП», «Заслужений науково-педагогічний (педагогічний) працівник НУБіП», «Заслужений науковий працівник НУБіП» і «Заслужений професор НУБіП». Він зауважив, що за результататми перевірки Контрольно-ревізійного управління яке процювало в університеті, були надані приписи на усунення певних недоліків, які є обов'язковим до виконання у встановлений строк.
Заступник начальника планово-фінансового відділу НУБіП України Тетяна Костюк повідомила членів профкому про те, що адміністрація, керуючись нормативно-правовими документами мала усі підстави на здійснення таких виплат, обставини змушують прийняти відповідні рішення про їх тимчасового призупинення, оскільки постановою КМУ та наказом МОН, що регулюють оплату праці в бюджетних установах, такі виплати не визначені.
У ході засідання профкому були обговорені можливі шляхи щодо повернення цих виплат, а також тимчасові альтернативні кроки щодо стимулювання такої категорії працівників університету.
До розмови долучився проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.
Він відмітив, що адміністрація університету неодноразово зверталася до Міністерсва освіти і науки України з приводу продовження доплат зазначеним категоріям осіб, але це питання так і залишається не вирішеним, а приписи на усунення недоліків, є обов'язковим до виконання у встановлений строк.
Зважаючи на такі обставини члени профкому одноголосно підтримали ріщення про тимчасову зупинку доиплат зазначеним категоріям працівників.
Найбільш гострим питанням в умовах чергової хвилі пандемії та скрутного матеріального становища окремих груп працівників є надання грошової допомоги членам профспілки. Заступник голови профкому Руденко Ольга озвучила, що до профкому надійшло більше 130 заяв про надання такої допомоги. Члени профкому традиційно, одноголосно підтримали згадане рішення.
На порядку денному також розглядалися питання повязані з фінансовою діяльністю профкому та затвердження актів на списання коштів.
Заступник голови профкому НУБіП України

Руслан Любар 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook