Вчена рада затвердила правила прийому на наступний рік та заслухала звіт про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива 2025» колективом Мукачівського аграрного коледжу

22 грудня 2020 року
     22 грудня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету.

     Роботу вченої ради розпочали з наукової доповіді про макроекономічні фактори розвитку біоекономіки, яку представив завідувач кафедри економічної теорії Микола Талавиря. Тема викликала жваву дискусію, зокрема професори Роман Василишин, Іван Ковальчук, Віталій Лисенко цікавилися проблемами впливу біоенергетики на навколишнє середовище, потенціалу лісових ресурсів, шляхів збільшення частки біоенергетики в енергозабезпеченні економіки країни, інвестицій в цю галузь.

    Про діяльність Мукачівського аграрного коледжу з реалізації програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2025» та виконання рішень вченої ради доповів директор Юрій Садварі. А звітувати є про що. Коледж за останні роки майже на 100% заповнив ліцензійні обсяги, здійснив оновлення матеріально-технічної бази, значно поліпшив практичну складову навчального процесу. Зміцнені зв’язки з роботодавцями, факультетами базового закладу, збільшується наповнення спеціального фонду, ведеться активна публікаційна активність. У результаті перетворень, зазначив Юрій Юрійович, у студентів з’явилося бажання навчатися, творити, здобувати нові знання та проводити дослідження, зовсім іншою стала мотивація до роботи.

     Співдоповідачами виступили проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, декан юридичного факультету Олена Яра, які відмітили позитивну перебудову і розвиток коледжу, водночас звернули увагу на відкриття нових спеціальностей, збільшення кількості випускників-вступників до базового закладу.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець представила Правила прийому до університету на 2021 рік, які не містять суттєвих змін, порівняно з минулим роком. Вчена рада затвердила документ і він буде опублікований на офіційному сайті університету.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша озвучив рекомендації навчально-методичної ради, які затвердила вчена рада: зміни до положень щодо організації навчального процесу в магістратурі, рекомендації кандидатур на іменні стипендії, правила прийому на навчання до фахових закладів освіти університету, схвалила до друку навчально-методичну і наукову літературу та періодику.

     Вчена рада затвердила зміни до статуту університету, затвердила рейтинг діяльності науково-педагогічних працівників у 2020 році, остаточні, проміжні звіти та тематичний план наукових досліджень, надала дозволи на керівництво дисертаційними роботами та уточнила їхні теми.

     На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на профорієнтаційній роботі, необхідності залучення слухачів на підготовчі курси.

Денис Рудень
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook