Чудова зустріч з чудовим фахівцем!

21 березня 2020 року

     Як обрати своє майбутнє? – це питання постає перед кожною людиною. Вибір професії - справа не легка, але необхідна, адже щасливе й успішне життя багато в чому залежить від справи, якою займається людина.

  Студенти 3-го курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів уже визначилися з вибором професії, яка буде пов’язана з однією з найблагородніших і, водночас, найпотрібніших та дуже відповідальних місій – робота з тваринами та забезпечення людства цінними продуктами харчування, яких на сьогоднішній день так не вистачає у світі. Але вибір спеціалізації теж має важливе значення, оскільки є багато видів сільськогосподарських тварин, які потребують специфічних підходів щодо організації процесу вирощування, утримання, годівлі та їх використання.

  Визначитись з вибором спеціалізації молодим людям допомагають фахівці з успішних вітчизняних підприємств. Так, відбулася зустріч студентів 3-го курсу нашого факультету з менеджером проекту «МХП старт» Агроіндустріального холдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) – Марією Островською.

    Марія розповіла студентам про те, що МХП є безперечним лідером на аграрному ринку країни в галузі птахівництва і це один з найбільших виробників зерна в Україні. МХП – це міжнародний агроіндустріальний холдинг, вертикально інтегрована компанія, яка контролює повний виробничий цикл отримання м’яса курчат-бройлерів. Компанія експортує свою продукцію у 70 країн світу, налічує 30 підприємств у різних регіонах України та має у своєму складі близько 28 000 співробітників. За даними журналів «Бізнес», «Фокус» та міжнародного HR-порталу HeadHunter є одним з кращих роботодавців в Україні в аграрному секторі.

    Марія представила студентам особливості практичного навчання, стажування та працевлаштування. Але особливу увагу вона акцентувала на тому, що однією з сучасних основних вимог є зацікавленість професією. Оскільки нецікава робота не приносить ні радості, ні задоволення, проте може стати причиною стресу і депресії. Зацікавленість до своєї роботи дає можливість розвинути свої здібності і таланти та спробувати знайти їм застосування у своїй роботі.

     Студенти отримали можливість побувати на виробництві та в головному офісі компанії – віртуально, завдяки віар-окулярам. Студенти побували на полях підприємства, заводі з виробництва комбікормів, в інкубаторії, на виробничих майданчиках з вирощування курчат-бройлерів та у забійному цеху.

Зустріч була цікавою та викликала багато запитань у студентів, а окремі з них навіть заповнили анкети про проходження виробничої практики і стажування.
Своїми враженнями від зустрічі з представником МХП поділилися студенти.
Жанна Котляр: «Ця зустріч була дуже цікавою та інформативною, після побаченого та почутого я дуже хочу поїхати на виробництво та побачити все на власні очі, оскільки мрію пов’язати своє майбутнє з галуззю птахівництва. Дуже добре, що ми маємо зустрічі з представниками таких підприємств, що дає нам можливість визначитися з вибором спеціалізації».
Наталія Ліпніцька у своєму відгуку про зустріч сказала, що студенти 3-го курсу уже задумуються про своє майбутнє працевлаштування, тому такі зустрічі є дуже корисними.  Наталія каже: «Я ще раз переконалася, що робота в аграрній сфері є досить перспективною, цікавою. Будучи добрим фахівцем, ми можемо отримувати достойну заробітну платню, що також є важливим».
Юлія Кліщова: «Мене зацікавила робота в інкубаційному цеху та у цеху з вирощування ремонтного молодняку та курчат-бройлерів. У майбутньому я планую пройти виробничу практику і стажування у кожному з них. Я вважаю, що ця галузь є перспективною, тому планую пов’язати своє життя саме з птахівництвом. Найбільше вразило у розповіді Марії те, що на виробництві не потрібно багато людей, адже усю важку роботу виконують спеціальні машини, але потрібні фахівці, які будуть керувати цією технікою».
Марія Рудь: «На мою думку, зустрічі з представниками фірм такого рівня дуже потрібні нам, оскільки вони допомагають визначитися з майбутньою спеціалізацією. Сучасні фірми надають багато можливостей практичного навчання та стажування у їх господарствах. Завдяки цьому ми не тільки закріплюємо набуті в університеті знання, але і здобуваємо новий досвід. Я б хотіла, щоб відбувалося побільше таких зустрічей та екскурсій на виробництво».
Відбулася чудова зустріч з чудовим фахівцем, як висловилися студенти після неї. За це ми дуже вдячні Марії Островській. У найближчих планах – відвідування виробничих підрозділів компанії та ознайомлення з місцями проходження практики.
Базиволяк Світлана Михайлівна,
доцент кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook