На факультеті тваринництва та водних біоресурсів запрацювала ще одна сучасна навчальна лабораторія

4 вересня 2019 року

     4 вересня на факультеті тваринництва та водних біоресурсів на кафедрі біології тварин відкрили ще одну нову навчальну лабораторію.

  

     У нас вже склалася гарна традиція – щороку відкривати по дві лабораторії, які облаштовані сучасним обладнанням, відзначив декан Вадим Кондратюк. Звісно, без підтримки керівництва університету і наших благодійників це було б неможливо.

 

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко подякував колективу кафедри біології тварин і її завідувачеві Миколі Сахацькому, які послідовно оновлюють базу практичної підготовки студентів і відкрили вже другу лабораторію. Та звернувся до студентів: в умовах, коли конкуренція набула глобальних масштабів, ви маєте стати фахівцями, які вміють здобувати нові знання і вміти їх застосовувати. І, безумовно, для розуміння новинок і спілкування з колегами потрібне вільне володіння англійською мовою. Університет робить для цього все можливе, відкриваючи ось такі лабораторії і курси вивчення іноземних мов, черга – за студентами.

 

     У лабораторії будуть проводитися навчальні заняття з дисциплін «Утримання та гігієна тварин», «Зоологія», «Екологія у тваринництві» для студентів магістерських програм «Спеціальне тваринництво»«Фауна водно-болотних угідь», говорить Микола Сахацький. Лабораторія укомплектована сучасними приладами для контролю мікроклімату у тваринницьких приміщеннях (люксметр, Рhметр, гігрометр тощо), мікроскопами та різними навчальними експонатами. Та це ще не все обладнання, частина очікується вже найближчим часом.

     Більше половини залучених коштів на ремонт та обладнання – це допомога благодійників кафедри біології тварин і факультету тваринництва та водних біоресурсів, додає завідувач лабораторії Анатолій Чернецький. Меблі на 240 тисяч гривень закуплені університетом, а ремонт у приміщенні робили з допомогою господарників вишу.

     Першими ж у новій лабораторії побували третьокурсники факультету тваринництва та водних біоресурсів. Практичне заняття з дисципліни «Утримання та гігієна тварин» для них провела доцент Людмила Чепіль.

  

     Приємно вражені такими разючими змінами 41-ї аудиторії, ділиться враженнями В’ячеслав ЗінченкоЗ нетерпінням чекаємо продовження занять.

Ірина Білоус,
Руслан Кононенко,
заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook