Газета «Урядовий кур’єр»: Майже 200 тисяч фахівців підготував один з найстаріших вишів країни

10 вересня 2018, 9:33

 

 

     Національний університет біоресурсів і природокористування України минулого травня відсвяткував 120-річчя і розпочав 121й навчальний рік.

     Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко гордиться, що виш постійно посилює свої позиції. Фото надане автором

— За цей час наш виш, попри зміни політичних систем, війни й фінансові негаразди, підготував майже 200 тисяч фахівців, — розповідає ректор Станіслав Ніколаєнко. — Цього року бажання стати його студентами виявили більш ніж 20 тисяч абітурієнтів, та лише кожному четвертому це вдалося.

     Помітна зацікавленість у суто аграрних спеціальностях, які ще недавно вважали неперспективними і непрестижними, а молодь, яка прийшла, дуже добре підготовлена: кількість балів у сертифікатах ЗНО у багатьох — майже 200. У В’ячеслава Богданця — 200. Володар шкільної срібної медалі, він відзначився і на університетській всеукраїнській олімпіаді (у сертифікаті з хімії — 170 балів), і в заходах Малої академії наук. Тож цілеспрямований юнак став стипендіатом Президента України, зустріч із яким заплановано на вересень.

— Іншого фаху, ніж агроном, я й не розглядав, — розповідає Славко. — А попрацювавши з МАН, зрозумів, що хочу бути не тільки практиком, а й науковцем. Можливо, про це ще зарано говорити, але мрію згодом продовжити навчання в аспірантурі. Тим більше, що цікавих тем бачу дуже багато.

   Нині серед 30 тисяч представників студентської сім’ї НУБіП — громадяни 28 країн. Їхню підготовку за 32 бакалаврськими спеціальностями і 75 магістерськими програмами ведуть 3,5 тисячі кваліфікованих викладачів. Саме завдяки їм студентська молодь за підсумками всеукраїнських наукових конкурсів та олімпіад увійшла до п’ятірки найкращих.

     Університет постійно посилює свої позиції: цього року він посів шосту сходинку в рейтингу ТОП-200, вже втретє входить до світового рейтингу QS. До послуг його студентства — понад 400 навчально-науково-виробничих лабораторій. І виш поліпшує матеріально-технічну базу.

Ірина БІЛОУС
для «Урядового кур’єра»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook