Вітаємо Ювіляра!

12 березня 2018 року


12 березня 2018 року відбулося  відкрите засідання кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського з нагоди 80-річчя Олексія Дмитровича Гудзинського, на яке прийшли з вітаннями дорогі гості.

      

    

     

   

   

   

   

 Від щирого серця вітаємо шановного Олексія Дмитровича з ювілеєм!

 

Коротка інформація про професора Гудзинського О.Д.

Родився  Олексій Дмитрович 10 березня 1938 року в Хмельницькій області, Дережнянського району, в селі Старий майдан.

Служив в збройних силах військово-морського флоту СРСР на Балтійському морі.

Після служби в 1960 році вступив до УСХА на економічний факультет, який закінчив у 1965 році з червоним дипломом.

Трудовий шлях:

З 1965 по 1971 рік працював головним економістом в колективному господарстві імені Богдана Хмельницького у Кагарлицькому районі Київської області.

З 1971 року аспірант, асистент, старший викладач, доцент, в.о. завідувача кафедри, професор  кафедри управління (менеджменту) УСГА (НУБіП України).

Заступник декана економічного факультету протягом 17 років.

Науковий шлях:

У 1976 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 08.00.05 – економіка, планування і організація управління народним господарством і його галузями (сільське господарство)

Докторську дисертацію захистив 17 січня 1992 року в спеціалізованій вченій раді при Українській сільськогосподарській академії за спеціальністю 08.00.05 – економіка, планування і організація управління народним господарством і його галузями (сільське господарство).

Гудзинський О.Д. є автором понад 270 наукових праць з проблем менеджменту, з яких 23 монографії, посібників та підручників.

Його наукова школа представлена також здобувачами наукових ступенів, які виконали свої наукові дослідження за науковим супроводом Олексія Дмитровича і спільно розвивають та впроваджують основні ідеї в галузі управління та менеджменту. Ним підготовлено  6 докторів, 35 кандидатів (докторів філософії) економічних наук, які працюють в різних навчальних закладах України ( 9 осіб - у НУБіП України, по кілька - у Вінницьких, Рівненських, Миколаївських, Херсонських, Мелітопольських ВНЗ), продовжують свої наукові дослідження закордоном (Франція, США, Канада тощо), працюють в державних, громадських, приватних організаціях та підприємствах.

Професор Гудзинський О.Д. є провідним і відомим вченим в галузі менеджменту. Його наукова діяльність спрямована на розробку теоретико – методологічних засад та практичних рекомендацій по удосконаленню системи управління в сучасних умовах інституціонально – структурних трансформаційних перетворень економіки України. Вони охоплюють проблеми: антикризового управління, формування конкурентоспроможного потенціалу, інноваційного та стійкого розвитку соціально – економічних систем, управління якістю діяльності підприємницьких структур, менеджменту освіти України.

Вклад у розвиток освіти України:

За період роботи в деканаті економічного факультету за його активної участі підготовлено акредитаційні і ліцензійні справи та відкрито або розширено підготовку у нашому університеті спеціалістів за спеціальностями «Економіка підприємства», «Облік і аудит», «Економічна кібернетика» тощо.

Гудзинський О.Д. є основним розробником комплексної системи управління якістю підготовки фахівців економічного спрямування та співавтором розробки освітньо-професійних програм і освітньо-кваліфікаційних характеристик з напряму «Менеджмент».

З кінця 70-х років є постійним членом НМК Міністерства освіти і науки  України з ліцензування та акредитації підготовки спеціалістів економічного та управлінського профілю. Після його висновків розпочато або продовжено підготовку спеціалістів з економіки, обліку, фінансів, менеджменту та маркетингу у більш ніж 60-ти ВНЗ України.

Педагогічний здобуток.

На посаді професора кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Гудзинський О.Д. проявив себе як знаний науковець, талановитий педагог високого рівня освіченості і толерантності. Він поєднує великий практичний і науковий досвід, науково – методичну ерудицію, високий рівень інтелекту, культури та інтелігентності, служить прикладом для студентів, молодих науковців, користується заслуженим авторитетом у колективі НУБіП України та за її межами в різних закладах освіти та науки України.

 

Колектив кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook