Нові перспективи у рамковій програмі «Горизонт 2020» у 2018-2020 роках розглянули на інформаційному дні

28 грудня 2017 року

     27 грудня 2017 року в рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» пройшов інформаційний день «Горизонт 2020 – нові можливості у 2018-2020 рр.».

     Основною його метою було ознайомлення з новими можливостями участі у конкурсах в рамках Європейської програми «Горизонт 2020» у 2018-2020 рр. та наведення прикладів успішного досвіду участі в її проектах минулих років.

     До участі в інформаційному дні було залучено керівника НКП за напрямами «Харчова безпека» і «Здоров’я» при Ужгородському національному університеті Таїсію Сімочко, яка у своїй доповіді спинилася на основних цілях та стратегії Європи у сфері Харчової безпеки. Нею детально було проаналізовано ряд діючих проектів з метою визначення складових успіху. Учасникам було репрезентовано нові інформаційні матеріали з прикладами успішної участі представників України у міжнародних проектах та продемонстровано успішні сторони їхньої діяльності.

 

     Велике зацікавлення та багато дискусійних запитань викликав виступ Алли Кравченко, доцента кафедри філософії НУБіП, заступника директора асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», яка поділилася досвідом Українського клубу аграрного бізнесу в РП Горизонт 2020.

     Завершився інформаційний день підсумковою доповіддю керівника НКП «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» і РКП «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали» при НУБіП України.

     Вона наголосила, що з інвестицією у розмірі 1,3 млрд. євро Програма соціальних завдань 2 (SC2) для 2018-2020 рр. відповідає на деякі з основних завдань нашої планети на майбутні роки:

  • адаптація та пом'якшення кліматичних змін;
  • забезпечення харчової безпеки;
  • охорона природної ресурсної бази, сприяння альтернативам в економіці на основі корисних копалин та сталого використання морських ресурсів при охороні океанів.

     Сільське господарство та харчові системи, лісове господарство, морське та біологічні сектори знаходяться в самому серці викликів, що підлягають вирішенню.
     Робоча програма SC2 зосереджена на забезпеченні безпечного управління землями та водами з метою одержання безпечної здорової їжі та постачання таких суспільних благ, як біорізноманіття і чиста вода. Крім того, вона підтримує інноваційні харчові та морські галузі, біоекономіку та динаміку сільських районів. Очікується, що рішення, що випливають із діяльності SC2, забезпечать суттєві економічні, екологічні та соціальні вигоди.

 

     Всі матеріали семінару будуть розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України за посиланням http://nubip.edu.ua/horizon2020.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Горизонт 2020» при НУБіП України,
професор кафедри біохімії і фізіології
тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook