У Словацькому аграрному університеті (м.Нітра) відбулась зустріч українських студентів з делегацією НУБіП України

5 жовтня 2017 року
м.Нітра, Словаччина

В рамках робочого візиту до Словацького аграрного університету (м.Нітра) Олена Ковтун, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, та Алла Кравченко, доцент кафедри філософії, зустрілись з українськими студентами НУБіП України, що цього року відбули на навчання в цей університет. Також до зустрічі долучилась Оксана Макарчук, яка щойно прибула на наукове стажування до цього університету.

Фото Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

Цього року 9 студентів НУБіП України розпочали навчання у словацькому університеті, таким чином, збільшивши кількість українців, що нині навчаються за різними програмами у цьому ВНЗ-партнері. П'ятеро з них, а саме: Ростислав Осадчук, Іраклій Асанішвілі, Валентина Лапа, Костянтин Кабанець і Тарас Кушик приєднались до навчання за англомовною бакалаврською програмою "Міжнародна торгівля аграрною продукцією" ("International Trade with Agrarian Commodities").

Фото Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

Четверо інших (Микола Дерева, Єлизавета Синецька, Андрій Потапенко та Петро Чулков) розпочали навчання у форматі міжмодульного обміну за англомовною магістерською програмою "Бізнес-економіка та менеджмент" (Business Economics and Management) з можливістю отримання подвійних дипломів відповідно до планів, що були погоджені деканами Єлєною Горською (Декан факультету економіки та менеджменту, Словацький аграрний університет) та Анатолієм Остапчуком (Декан факультету аграрного менеджменту, НУБіП України).

Фото Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

На зустрічі декан Єлена Горська розказала українським студентам про можливості, що відкриті для них при успішному навчанні - це і участь в програмі ERASMUS+, за якою наші студенти можуть поїхати на навчання в партнерські університети через рік після початку навчання в Нітрі, і можливість брати участь в Міжнародних студентських конференціях в Національному Університеті Тайпей (Тайвань), літніх школах в КНР та ін. Так, цього року студентка бакалаврату напряму "Менеджмент" (з ознаками майбутньої спеціальності "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності") Юлія Покотило брала участь в Міжнародній конференції в Національному Університеті Тайпей, а два студенти НУБіП України (магістерська програма "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності") Костянтин Ябченко та Олександр Сич відбули з Словацького аграрного університету до Чеського університету наук про життя на мобільний семестр.

Під час зустрічі декан Єлєна Горська повідомила представників НУБіП України, що вони б хотіли організувати у 2018 році візит до НУБіП України кращих словацьких студентів, які могли б зустрітись з українськими студентами, які виявлять бажання поїхати на навчання в Словаччину, і розказати їм про переваги та можливості, що відкриваються перед ними, а також відвідати провідні українські аграрні підприємства, тому що розвиток технологій саме в аграрній галузі України зараз займає провідні позиції в світі.

При перемовинах значна увага також надавалась можливостям, що відкриваються для студентів-українців, які володіють словацькою мовою. 

В рамках програми перебування делегації НУБіП України відбулась зустріч з керівником департаменту соціальних наук Словацького аграрного університету Данкою Моравчіковою, яка повідомила про те, що в університеті на завершальному етапі знаходиться процес акредитації нової спеціальності навчання студентів з напрямків: "Соціальна робота з молоддю" і "Соціальні аспекти розвитку сільських територій".

Фото Elena Kovtun.

Під час обговорення також було повідомлено про те, що представники трьох факультетів НУБіП України (аграрного менеджменту, економічного та гуманітарно-педагогічного)  увійшли до організаційного комітету Міжнародної конференції "International Scientific Days", що відбудеться у травні 2018 року.

Олена Ковтун, Алла Кравченко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook