Науковці – за FSC-сертифікацію як інструмент відповідального ведення бізнесу

2 липня 2017 року

     27 червня Національне представництво FSC в Україні спільно з WWF в Україні та НУБіП України провели круглий стіл на тему: «FSC-сертифікація як інструмент відповідального ведення бізнесу».

     Захід зібрав близько 30 представників бізнес-компаній, органів влади, науковців. В ході заходу були обговорені питання FSC-сертифікації як елементу КСВ, зеленого офісу, сталих рішень в сфері виробництва паперу, упаковки та поліграфії. Значна частина заходу була присвячена темі державних «зелених» закупівель, адже до кінця 2018 року в українському законодавстві мають бути закріплені вимоги щодо здійснення «зелених» закупівель. Сертифікація FSC може допомогти багатьом компаніям у виконанні таких вимог, так як в багатьох країнах світу наявність сертифікату FSC є підтвердженням сталості походження сировини і є достатнім доказом для виконання вимог «зелених» закупівель.

     Учасники обговорили проблеми розвитку внутрішнього ринку FSC-сертифікованої продукції, а також висловили ідеї і пропозиції щодо подальшої співпраці та необхідності комунікаційних кампаній для споживачів з метою формування сталого споживання і відповідального відношення до користування лісовими ресурсами.

     «Неможливо зберегти ліси без зміни споживчої поведінки людей, і промоція FSC є дуже важливим кроком. Нам дуже приємно бачити, що бізнес готовий йти до своїх працівників і клієнтів і розповідати про значення цього маркування для збереження лісів», – прокоментувала Ірина Миронова, менеджер з корпоративної співпраці WWF в Україні.

     «Проведений захід засвідчив бажання компаній реалізовувати цілі сталого розвитку завдяки FSC як інструменту відповідального споживання лісових продуктів. Можемо констатувати наявність передумов розвитку внутрішнього ринку сертифікованої продукції в різних сегментах, як меблі, пакування та друк. Готові докласти наші знання та зусилля до формування державної політики зелених закупівель», – відзначив Павло Кравець, директор Національного представництва FSC в Україні.

     «Круглий стіл з питань лісової сертифікації, що відбувся на теренах НУБіП України, підтверджує важливість підготовки університетом висококваліфікованих фахівців, які сприятимуть забезпеченню сталого розвитку та покращанню якості життя людей. Розуміння важливості та шляхів забезпечення відповідального споживання, як невід’ємна складова сучасних знань, які отримують студенти університету, є запорукою впровадження в Україні високих екологічних, соціальних та економічних стандартів життя», – наголосив Петро Лакида, директор Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України.

Євгеній Хань,
менеджер ІТ та ланцюга постачання
Національного представництва FSC в Україні

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook