Лісова служба США і НУБіП провели першу Національну координаційну нараду з попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження

28 вересня 2016 року

     22-23 вересня 2016 року за участю керівників Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представників апарату Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів України, РНБО, Мінприроди, Мінагрополітики, МВС, МЗС та інших зацікавлених відомств відбулася перша Національна координаційна нарада з удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження.

     

     Її організаторами виступили Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж, що функціонує на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, Лісова Служба США та Посольство США в Україні. Як спостерігачі в нараді взяли участь представники Глобального центру моніторингу пожеж (м. Фрайбург, Німеччина) та ОБСЄ.

     

     

     У рамках двосторонньої співпраці між НУБіП України та Лісовою Службою США протягом року планується проведення ще трьох національних координаційних нарад для розробки та затвердження на урядовому рівні нового порядку попередження та гасіння пожеж у зоні відчуження із залученням міжвідомчих сил. Також в рамках цієї співпраці з метою раннього виявлення пожеж в зоні відчуження будуть встановлені відеокамери, придбаний спеціальний захисний одяг для лісових пожежних. Крім того заплановано проведення для українських пожежників кількох тренінгів із залученням провідних фахівців США.  

   

 

     

Сергій Зібцев,
керівник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook