Наукова діяльність кафедри
Наукова діяльність кафедри зорієнтована на розробку інноваційних процесів, технологій і обладнання з достатнім рівнем надійності і довговічності для переробки продукції АПК.
Сьогодні колектив кафедри працює за наступними наковими напрямами:
Доктор технічних наук, професор Паламарчук Ігор Павлович – проектування та розробка механічних та тепломасообмінних процесів, обладнання переробних і харчових виробництв з вібромеханічною інтенсифікацією обробки сировини.
Кандидат технічних наук, доцент Василів Володимир Павлович – електрофізичні методи інтенсифікації обробки харчової сировини та напівфабрикатів.
- Технологічні методи забезпечення довговічності обладнання харчової промисловості: Монографія / Ю.Г. Сухенко, О.І. Некоз, М.С. Стечишин. – Київ: «Елерон», 1993. – 108 с.
- Структуроутворення та формування триботехнічних властивостей евтектичних покриттів: Монографія / М.В. Кіндрачук, Ю.А. Куницький, О.І. Дудка, Ю.Г. Сухенко, В.М. Коржик. – К.: Вища шк., 1997. – 120 с.
- Интенсификация процессов и защита оборудования пищевых производств: Монографія / Г.П. Тищенко, Н.Д. Хоменко, В.Ю. Сухенко и др. // Под ред. Ю.Г. Сухенко. – К.: ТОВ Фирма „ДІЯ”, 2006. – 224 с.
- Моделювання процесів подрібнення м’яса і синтез технологічних машин монографія / В.Ю. Сухенко. – К.: ЦП "КОМПРИНТ", 2013. – 227 с.
- Сарана В.В., Кравченко В.В., Войтік А.В. Машини для утилізації плодової деревини в інтенсивних садах та кущових ягідниках: монографія / За ред. доцента В.В. Сарани. – К.: ЦП «Компринт», 2015. – 203 с.
- Mushtruk М.М., Sukhenko V.Y., Sukhenko Y.G. Biodiesel production and properties. [Monograph] / Ed. by Doc. of Tech. Sc. V.Y. Sukhenko. – К. ЦП «КОМПРИНТ», 2016. – 252 p.
- Інтенсифікація технологічних процесів отримання і очищення соків бурякоцукрового виробництва: монографія / В.П. Василів, Т.С. Кос, Ю.В. Слива, С.В. Ткаченко; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. – К.: Компринт, 2016. – 616 c.
- Вібромеханічна інтенсифікація процесів сушіння оліємісткої сировини: Монографія / І.П. Паламарчук, М.Ф. Друкований, В.І. Паламарчук, З.А. Бурова; під ред. докт. техн. наук І.П. Паламарчука. – К., ЦП «КОМПРИНТ», 2017. – 325 с.
- Інтенсифікація процесу сушіння овочів: монографія / М. М. Жеплінська. – К.: ЦП "Компринт", 2017. – 163 с.
- Інноваційні ресурсоощадні технології переробки топінамбуру [Текст] : монографія / М. М. Жеплінська, В. В. Шутюк, Ю. Г. Сухенко. – К. : ЦП "Компринт", 2017. – 336 с.
- Сухенко Ю.Г., Муштрук М.М, Сарана В.В. Забезпечення довговічності обладнання харчових і переробних підприємств. [Монографія] / За редакцією проф. Ю.Г. Сухенка – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2017. – 463 с.
- Муштрук М.М., Сухенко Ю.Г., Бойко Ю.І. Глибинна переробка жирів у біопродукти. Монографія – К.: ЦП «КОМПРИНТ», 2017. – 465 с.
- Василів В.П., Маринін А.І., Попова І.В., Запорожець Ю.В. Електрогідравлічний ефект в харчових виробництвах. Монографія – К.: ЦП «КОМПРИНТ », 2017. – 364с.
- Сухенко Ю.Г., Литвиненко О.А., Муштрук М.М., Слободянюк Н.М. Кавітація в харчових і переробних виробництвах. [Монографія] / За ред. д.н.т. Литвиненка О.А. – К.: Фірма «Інкос», 2018. – 369 с.
- Жеплінська М.М., Сухенко Ю.Г., Слободянюк Н.М. Продукти оздоровчого призначення з екстрактами рослинної сировини. Монографія – К.: Фірма «ІНКОС», 2019. – 319 с.
- Сухенко Ю.Г., Поліщук Г.Є., Сарана В.В. Наукове і технічне забезпечення виробництва морозива [Монографія] / За ред.. проф.. Г.Є. Поліщук. – К.: НУБіП України, 2019. – 299 с.
- Сухенко Ю.Г., Жеплінська М.М., Слободянюк Н.М. Технології харчових продуктів функціонального призначення. Монографія. – К.: ФОП Ямчинський ОБ., 2020. - 300 с
- Гудзенко М.М., Штефан Є.В., Ястреба С.П., Василів В.П., Муштрук М.М., Слободянюк Н.М. Науково-технічне обґрунтування параметрів олійних пресів. [Монографія] – К.: ФОП Ямчинський О.В., 2020. – 336 с.
За результатами науково-дослідної роботи опубліковані рекомендації: