Круглий стіл з роботодавцями на факультеті інформаційних технологій

14 жовтня 2024 року
08 жовтня 2024 року в рамках Форуму SEB-2024, організованого Національним університетом біоресурсів і природокористування України, на факультеті інформаційних технологій відбувся круглий стіл з роботодавцями – представниками бізнесу та наукових установ.

На цій зустрічі зібрались керівники та співробітники таких організацій, як:

  • Дата-центр "Bemobile" Олена Бєлова
  • Clarity UkraineВіталій Курдюмов
  • ITBIZ Олег Кальов, Юлія Легка, Сергій Мартинюк, Денис Чічур
  • NetWaveЮрій Павлов, Назар Антонюк
  • Sigma Software Володимир Янцов
  • Європейська бізнес-асоціація Юрій Щуклін
  • Державний науково-дослідний інститут МВС України Олександр Яковенко
  • Інститут телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України Лариса Зотова
  • ТОВ "Центр облікових рішень" Дмитро Кондрашов

У заході прийняла участь проректорка з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації НУБіП України Олена Григорівна Глазунова. Делегатами від факультету інформаційних технологій на чолі з деканом Ігорем Михайловичем Болботом були: завідувач кафедри комп’ютерних наук Белла Львівна Голуб, завідувач кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки Дмитро Юрійович Касаткін, завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Зіновійович Швиденко, завідувач кафедри економічної кібернетики Володимир Віталійович Харченко, заступник декана з навчальної роботи Наталія Анатоліївна Клименко, заступник декана з наукової роботи Володимир Миколайович Кравченко, заступник декана з виховної роботи Володимир Валерійович Матієвський.

Захід відкрив декан факультету, професор Ігор Михайлович Болбот, який підкреслив комплементарну роль освіти та бізнесу в формуванні висококваліфікованих кадрів, наголосив на необхідності постійного діалогу між факультетом, бізнесом і академічною спільнотою та адресував до присутніх актуальне питання: в якому напрямку варто розвивати освітній процес, щоб підготувати фахівців, які повністю відповідають сучасним вимогам бізнесу, економіки та суспільства.

Представники компаній залюбки поділилися своїм баченням щодо формування високоякісного фахівця, взаємодії з вищими навчальними закладами та досвідом підвищення кваліфікації нових співробітників, а також розповіли про найактуальніші технології та навички, які сьогодні цінуються роботодавцями, перш за все, в ІТ-сфері. Серед них були зазначені навички економічного аналізу, бухгалтерського обліку, роботи з базами даних, а також soft skills.

Проректорка Олена Григорівна Глазунова розповіла, що в університеті створюються умови для запровадження індивідуальної траєкторії навчання студентів з використанням гнучких методів підготовки фахівців. Крім того, запросила всіх присутніх до співробітництва не тільки в освітньому процесі, а й в науковій діяльності та трансфері інноваційних технологій.

Після завершення дискусії за круглим столом роботодавці вирушили на зустріч зі студентами в рамках наступного заходу – Ярмарки вакансій.

 

Володимир Кравченко,
заступник декана з наукової роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook