Кафедра англійської філології

Профорієнтаційна робота

    

Сухомлин Оксана Андріївна, асистент, відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри

 

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії — це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір долі. Правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці, якість продукції. Він є точкою, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.

Завдання профорієнтаційної діяльності на кафедрі англійської філології полягає в ознайомленні учнів з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

Профорієнтаційна робота на кафедрі включає в себе поширення інформації про НУБіП, шляхом участі працівників кафедри у Днях відкритих дверей, профорієнтаційної агітації у середніх загальноосвітніх закладах міста та області, розповсюдженням рекламних буклетів про гуманітарно-педагогічний факультет та спеціальності, яким навчають на факультеті та в ВУЗі в цілому.

Змістом профорієнтаційної роботи на кафедрі англійської філології є:
а) розкриття перспектив галузі, в якій учень має намір обрати професію;
б) місце обраної ним професії серед інших професій певної галузі;
в) перспективи вдосконалення своєї професії і свого професійного зростання;
г) умови роботи з обраної професії;
ґ) обсяг знань, умінь і навичок, яких вимагає обрана професія.

Успішна профорієнтаційна робота є запорукою відмінного результату вступної кампанії. Тому науково-педагогічні працівники кафедри англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України ведуть активну профорієнтаційну роботу серед абітурієнтів та школярів. Так, 6 квітня 2023 року викладачі кафедри прийняли участь у Дні Відкритих Дверей, що став важливим кроком у залученні нових студентів та відображенні привабливості освітніх програм, що пропонує НУБіП. В цей день відвідувачі могли дізнатися більше про програми навчання, взаємодіяти з потенційними наставниками та партнерами, і відчути атмосферу навчального закладу.

 

 

Крім того НПП кафедри англійської філології регулярно організовують зустрічі з учнями міських шкіл, їхніми батьками та вчителями. Так, доценти Христюк С.Б. та Качмарчик С.Г. постійно проводять профорієнтаційну роботу з учнями 10 - 11 класів Оболонського району міста Києва. Учні виявляють неабияку зацікавленість перспективою навчання у НУБіП України, активно запитуючи про можливості стажування за кордоном, міжнародні гранти, кількість місць за державним замовленням та умови вступу.

 

Старші викладачі кафедри англійської філології Дубовик О.М. та Чернеля І.М. регулярно проводять профорієнтаційну роботу у навчально-науковому центрі професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України.

Викладачі кафедри постійно співпрацюють з відокремленими підрозділами НУБіП України, насамперед, з викладачами та учнями Мукачівського аграрного коледжу, Ірпінського фахового коледжу, Немішаївського фахового коледжу тощо.

  Профорієнтаційний захід у Рокитнянському районному ліцеї разом зі старшим викладачем Розгон І.Ю.

 

Під професійним керівництвом своїх викладачів Шанаєвої-Цимбал Л.О. та Клименко Л.В. до профорієнтаційної діяльності долучаються й студенти НУБіП України, які радо діляться своїми враженнями про навчання в університеті. Студенти відвудують свої рідні школи та достойно представляють нашу Alma Mater у регіонах. Приємно, що молодь бачить перспективу розвитку нашої держави завдяки своїм знанням, наполегливості та невтомній праці.

           

Для популяризації НУБіП України та активізації проведення вступної кампанії 2021 року, кафедрою англійської філології здійснюється профорієнтаційна робота серед майбутніх випускників України та м. Києва (реклама НУБіП, відеопрезентації, буклети, запрошення на День відкритих дверей тощо). "Зі шкільної лави за університетський стіл" - під таким гаслом 08 квітня 2021 року кафедра англійської філології провела онлайн конференцію з учнями старших класів та їх батьками, присвячену профорієнтаційній роботі в НУБІП України на гуманітарно-педагогічному факультеті. Абітурієнтів було проінформовано про діяльність кафедри англійської філології в структурі гуманітарно-педагогічного факультету, наявні спеціальності, форми навчання, співпрацю з університетами близького та далекого зарубіжжя, переваги організації навчального процесу в університеті в цілому та можливості проведення дозвілля і розвитку майбутніх студентів.

  

 

 

 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook