Кафедра англійської філології

Культурно-виховна робота

Людина і щастя – нероздільні. А складові щастя, як відомо, багатогранні. Треба вибирати професію до душі. А ще необхідно бути не тільки освіченим, а і обізнаним у сфері культури, мистецтва, музики, театру, тобто культурною та вихованою особистістю.

Викладачі кафедри англійської філології беруть активну участь у вихованні культури. Адже саме вихованість, ввічливість, вміння підтримати розмову про культурну спадщину своєї країни, а також країни, мову якої вивчають, дають змогу зайняти достойне місце у майбутньому житті.

Вже стало доброю традицією підготовка та проведення тижня англійської мови. Це концерт, постановка уривків художніх творів на англійській мові. Студенти декламують вірші англомовних поетів, а також власні. Із задоволенням виконують пісні, танцюють народні танці Великої Британії. Таким чином студенти намагаються доторкнутися до традицій та культури через мову.

   
 

Інший спосіб розвивати культуру спілкування – це проведення бесід і тематичних зустрічей з носіями мови. Традиційно проводить виховні бесіди з першокурсниками спеціальності "Екологія" старший викладач Клименко Л. В. Це цикл бесід "Вогні великого міста", "Студент і закон", "Чи потрібна мені англійська?"

 

Викладачами кафедри активно проводяться виховна і культурно-масова робота серед студентів НУБіП, а саме: тематичні вечори англійською мовою, екскурсії, культпоходи, бесіди, семінари та круглі столи. Викладачі разом зі студентами постійно організовують конкурси творчих листівок, стінгазет присвячених святкуванню Дню Святого Валентина, свята 8 березня, тижню української мови та англійської мови.

Студенти різних факультетів дізнаються багато цікавого про національні свята Великобританії та Сполучених Штатів Америки. Так 17 березня 2021 року разом зі своїм викладачем доцентом Качмарчик С.Г. студенти спеціальності "Кібербезпека" на занятті з англійської мови занурились в історію святкування національного свята Ірландії - Дня Святого Патрика. Студенти взяли участь у обговоренні виникнення даного свята, традицій, мали змогу висловити власні думки, зробити цікаві ребуси та переглянути відеоматеріал святкування Дня Святого Партика за кордоном та в Україні.

 

Колектив кафедри вбачає своє покликання у тому, щоб прищеплювати майбутнім фахівцям любов до вишуканого та естетичного.

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook