Кафедра англійської філології

Міжнародна діяльність

Головна мета міжнародної діяльності кафедри англійської філології спрямована на підтримку та розвиток зарубіжних зв’язків НУБіП України у наукових, соціальних та культурних сферах. Задля цього кафедра англійської філології успішно розвиває міжнародну співпрацю з зарубіжними закладами вищої освіти, відомими міжнародними організаціями та закордонними видавничо-поліграфічними підприємствами, серед яких можна виділити America House (Kyiv), British Council, Cambridge University Press, Cambridge English Language Assessment, National Geographic Learning etc. А викладачі кафедри беруть активну участь у різних міжнародних проектах, спрямованих на підвищення загальноукраїнського та міжнародного рейтингу.

Викладачі кафедри активно залучаються до міжнародної наукової діяльності, підтримують зв'язки із різноманітними навчальними закладами та науковими установами України та зарубіжжя. Доценти Христюк С. Б. та Качмарчик С. Г.  взяли участь у програмі міжнародного стажування «Європейська освіта в контексті сталого розвитку: передовий досвід та глобальні тенденції». Викладачі відвідали університети державної і приватної форм власності у м. Злин, Усті над Лабем, Дубніца над Вагом, Кошице.

   

Доценти кафедри англійської філології Христюк С.Б. та Шанаєва-Цимбал Л.О. пройшли стажування за програмою «Організація навчального процесу, програми підготовки, інноваційні технології та наукова робота в Wyższa Szkoła Biznesu – National-Louis University» та взяли участь в ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Пріоритети наукових досліджень – 2018: теоретична та практична цінність», яка відбулася у місті Новий Сонч, Польща.

   

В рамках Угоди про співпрацю між НУБіП України та Університетом Вагенінген (Нідерланди) та з метою адаптації бакалаврських програм до європейських стандартів підготовки фахівців Клименко Л.В. була координатором VI міжнародного науково-практичного семінару «Радіоактивність та ядерна енергетика». Викладач підготувала та виступила з доповіддею "Socio-psychological and medical-demographic effects of Chernobyl accident".

  

Система освіти XXI століття кидає все нові виклики викладачам, вимагаючи інноваційності та відкритості до змін. Сучасний викладач сприймає труднощі у викладанні не як перепону, а як можливість до розширення власних компетенцій. 16 квітня 2021 року на кафедрі англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету відбувся семінар-тренінг для викладачів кафеди, який був організований та проведений представником Dinternal Education, міжнародним академічним консультантом Гремом Джонс. Тема семінара: «Цікаве та ефективне використання відео- та аудіоматеріалів на заняттях іноземної мови».

 

За ініціативи кафедр англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і англійської філології на гуманітарно-педагогічному факультеті організовано і вперше в стінах університету проведено методистом-консультантом представництва Express Publishing в Україні Оленою Хорош науково-методичний семінар «Career Paths series – the shortest path to your career», в якому взяло участь понад 60 учасників, зокрема всі НПП кафедри англійської філології.

   

В межах тижня англійської мови відбувся інтерактивний тренінг «My Lab for Market Leader: Informing Teaching and Enriching Learning», співорганізатором якого стала кафедра англійської філології. Під час тренінгу методист Міжнародного освітньо-методичного центру PEARSON-DINTERNAL Майкл Хадсон ознайомив присутніх з особливостями використання навчальної он-лайн плаформи MyLab на прикладі підручника Market Leader.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри англійської філології роблять все можливе для того, щоб створити сприятливі умови для вдосконалення не лише рівня володіння англійською мовою студентів та працівників НУБіП України, але й підвищення власної кваліфікації. Вони регулярно відвідують міжнародні науково-практичні семінари, організовані британським видавництвом National Geographic Learning та компанією Лінгвіст. Також НПП кафедри постійно удосконалює навички викладання англійської мови, відвідуючи міжнародні семінари та воркшопи, що відбуваються у приміщенні культурного центру Американський дім в Києві (America House, Kyiv). Особливо приємно, що разом з викладачами, заходи відвідують і студенти.

 

Викладачі кафедри англійської філології постійно долучаються до святкування Європейського дня мов, який щорічно організовує Британська Рада в Україні, Goete-Institut в Україні, Посольство Іспанії, Італійський інститут культури, Польський інститут у Києві, Французький інститут в Україні та Чеський центр.

Зустріч студентів і викладачів кафедри англійської філології з журналістом із Голландії. Обговорення питання Євроінтеграції України.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook