Технологія виробництва яєць і м’яса птиці

Події

      На засіданнях студенти мають можливість провести оцінку сільськогосподарської птиці різних видів, біологічний контроль інкубації яєць птиці різних видів, визначити причини загибелі ембріонів, ознайомитись і провести оцінку зразків кормів, які використовуються для виробництва комбікормів, знайомляться з сучасним технологічним обладнанням для птахівництва, готують наукові доповіді щодо використання і впровадження досягнень сучасної науки у виробничий процес; в умовах навчально-науково-виробничої лабораторії кафедри проводять наукові дослідження щодо застосування ресурсозберігаючих прийомів у технологічному процесі, щодо використання різних кормових засобів у годівлі сільськогосподарської птиці.

   

     Студенти відвідують сільськогосподарські виставки, де є можливість ознайомитись з сучасними технологіями, які використовуються у птахівничій галузі, побачити новітнє обладнання, беруть участь у роботі науково-практичних семінарів, які проходять у рамках цих виставок.

     Студенти приймають участь у різноманітних заходах, які проводяться за залучення фахівців вітчизняних птахівничих підприємств, українських і закордонних компаній, які працюють у галузі птахівництва, мають цікаві зустрічі з науковцями інших країн.

       На базі науково-виробничого підприємства „Біо-Тест-Лабораторія” щорічно проводиться семінар-тренінг “Інноваційні рішення для птахівницьких підприємств”, що надає можливість ознайомитись з роботою вітчизняного підприємство, яке має багаторічний досвід роботи з виробництва ветеринарних препаратів та кормових засобів та активно впроваджує інноваційні рішення у практику роботи птахопідприємств.

 

       Завдяки співпраці з ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП), який є одним з лідерів агропромислового комплексу України, щорічно проводяться екскурсії на підприємство. Студенти мають можливість відвідати ПрАТ «Миронівська птахофабрика» -підприємство, що знаходиться в Канівському районі Черкаської області і спеціалізується на виробництві м’яса курчат-бройлерів. Під час екскурсії студенти відвідують виробничі майданчиках з вирощування птиці та на комплексі з переробки м’яса курчат-бройлерів.

                  nubip.edu.ua/node/15634

           Восени 2015 року вперше студенти-гуртківці відвідали Миронівський м’ясопереробний завод «Легко», де ознайомились з сучасними технологіями переробки м’яса птиці.

                    nubip.edu.ua/node/16937

            На засіданням гуртка студенти мають можливість ознайомитись і з нетрадиційним птахівництвом: проводяться екскурсії на підприємства, які займаються розведенням африканських страусів, перепелів, відвідування виставок-ярмарків, де є можливість ознайомитись з курями, качками, голубами різних порід, поспілкуватися з птахівниками-аматорами.

         У цьому році вперше було відсвяткувати Всесвітній день яйця. Програма заходу була насиченою і цікавою – це і виступи студентів про Міжнародну яєчну комісію, якою було започатковано проведення цього свята, і розповіді про святкування у різних країнах світу, і про відображення яйця у культурі українського народу, а також у міфах і легендах різних народів світу. Було багато питань і відповідей, що значно розширило світогляд усіх присутніх, а наприкінці – відбулася дегустація різних страв із курячих та перепелиних яєць, де коронною стравою був салат «Гніздо глухаря». Усі страви були приготовлені нашими студентами.

                     nubip.edu.ua/node/17731

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook