Свято заради знання

15 листопада 2015 року

     У цьому році вперше магістри факультету тваринництва та водних біоресурсів, які навчаються за магістерською програмою «Птахівництво», вирішили відсвяткувати Всесвітній день яйця. Програма заходу була насиченою і цікавою – це і виступи студентів про Міжнародну яєчну комісію, якою було започатковано проведення цього свята, і розповіді про святкування у різних країнах світу, і про відображення яйця у культурі українського народу, а також у міфах і легендах різних народів світу.

    

     Цікавими були розповіді про картини з писанок, які створені українською майстринею і з успіхом були продемонстровані у багатьох країнах, про тематичні музеї. Функціонує музей пасхальних яєць і в Україні. Так, у місті Коломия Івано-Франківської області є музей «Писанка», де зібрана колекція писанок зі всього світу, переважна кількість яких виготовлена майстрами нашої країни.
      Доповіді перемежовувались із виступами у віршованій формі про важливість і корисність яєць для здоров’я людини, про різні способи їх використання.
     У рамках вікторини не тільки задавали багато питань, але й подискутували про те, як краще зберігати яйця, як в Японії отримують яйця з білим жовтком, наскільки вигідним бізнесом є виробництво штучних яєць в Китаї тощо. Обговорили навіть будову шкаралупи яєць, а також те, як динозаври влаштовували обігрів кладки яєць для покращення їх виводимості.

     На завершення відбулася дегустація різних страв із курячих та перепелиних яєць, які приготували самі студенти.



Наталія Пономаренко,
професор кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook