Технологія виробництва яєць і м’яса птиці

Звіт роботи гуртка

 ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва
                                                               _______________________Д.П. Уманець
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
 за 2023/2024 навчальний рік
 
Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”
Звітний період – 2023-2024 навчальний рік
Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва
Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка (в т.ч., онлайн), участь у міжнародних і всеукраїнських конференцій, семінарах, участь у вебінарах, зустрічі з представниками вітчизняних та іноземних птахівничих компаній (онлайн), екскурсії на птахівничі підприємства
Кількість членів гуртка - 13
Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 7
 Досягнуті результати роботи гуртка:
- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 8
 Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури,.2023 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури К.: НУБіП. України, 2022. :
1.    Панкратов Д. Оптимізація вирощування ремонтного молодняку яєчних курей за промислової технології
2.    Кириєнко О. Ресурсозберігаючі прийоми у технологічному процесі виробництва м’яса курчат-бройлерів
3.    Вересовий Д. Оцінювання м’ясної продуктивності курчат-бройлерів спеціалізованих кросів
4.    Биков А.І. Порівняльний аналіз продуктивності курей різних кросів за промислової технології
5.    Ігнатенко М.О. Продуктивність курей-несучок за використання різного технологічного обладнання
 
 Участь у 78-а Всеукраїнській науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИЦТВІ ТА РИБНИЦТВІ: НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ – ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ», Київ, 2024.
Баранов А.О. Пробіотики в органічному птахівництві
Клок Н. Сучасні технологічні рішення у процесі виробництва м’яса курчат-бройлерів
 
 - кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)
 - кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)
 - кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);
- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 7;
       Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 2023 р.., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури. К.: НУБіП України, 2023.:
1.    Панкратов Д. Оптимізація вирощування ремонтного молодняку яєчних курей за промислової технології
2.    Кириєнко О. Ресурсозберігаючі прийоми у технологічному процесі виробництва м’яса курчат-бройлерів
3.    Вересовий Д. Оцінювання м’ясної продуктивності курчат-бройлерів спеціалізованих кросів
4.    Биков А.І. Порівняльний аналіз продуктивності курей різних кросів за промислової технології
5.    Ігнатенко М.О. Продуктивність курей-несучок за використання різного технологічного обладнання
 Участь у 78-а Всеукраїнській науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИЦТВІ ТА РИБНИЦТВІ: НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ – ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ». Київ, 2024.
Баранов А.О. Пробіотики в органічному птахівництві
Клок Н. Сучасні технологічні рішення у процесі виробництва м’яса курчат-бройлерів
 - кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);
- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - ;
-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    https://nubip.edu.ua/node/85259
 
 
 
Керівник наукового гуртка «Технологія
 виробництва яєць і м’яса птиці»                                                                                                                           Н.П.Прокопенко

 

 

 ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва
                                                               _______________________Д.П. Уманець
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
 за 2022/2023 навчальний рік
 

Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”

Звітний період – 2022-2023 навчальний рік

Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва

Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка (в т.ч., онлайн), участь у міжнародних і всеукраїнських конференцій, семінарів, участь у вебінарах, зустрічі з представниками вітчизняних та іноземних птахівничих компаній (онлайн), екскурсії на птахівничі підприємства

Кількість членів гуртка - 15

Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 5

 Досягнуті результати роботи гуртка:

- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 8

 Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 3.11.2022 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури – К.: НУБіП
України, 2022. – 137 с.:

1. Шишковська О. С. Оптимізація технологічного процесу інкубації яєць курей м’ясного кросу

2. Шпитальна В. С. Яість інкубаційних яєць м’ясних курей різного віку

 Участь у 77-а Всеукраїнській науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИЦТВІ ТА РИБНИЦТВІ: НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ – ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ» 5-6 квітня 2023 року. Київ, 2023.

 Кириєнко О.М. М'ясна продуктивність та якість м’яса птиці

Панкратов Д.В. Вимоги до вирощування ремонтного молодняку яєчних курей за промислової технології

Нижник Д. Ринок органічного м’яса в Україні та світі

Бояр Д. Ринок органічних молочних продуктів

Кириєнко О. Розвиток яєчного органічного птахівництва в Україні та світі

Участь у міжнароднійнауково-практичнійконференції«Animal science: sustainable livestock production and animal welfare» (17-18.01.2023, мКиїв) «Principles of implementation of the program of forced molting of meat hens»

YararT.Poultry welfare and environmental aspects of poultry production

 - кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)

 - кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)

 - кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);

- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 8;

       Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 3.11.2022 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури – К.: НУБіП
України, 2022. – 137 с.:

1. Шишковська О. С. Оптимізація технологічного процесу інкубації яєць курей м’ясного кросу

2. Шпитальна В. С. Яість інкубаційних яєць м’ясних курей різного віку

 Участь у 77-а Всеукраїнській науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИЦТВІ ТА РИБНИЦТВІ: НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ – ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ» 5-6 квітня 2023 року. Київ, 2023.

 Кириєнко О.М. М'ясна продуктивність та якість м’яса птиці

Панкратов Д.В. Вимоги до вирощування ремонтного молодняку яєчних курей за промислової технології

Нижник Д. Ринок органічного м’яса в Україні та світі

Бояр Д. Ринок органічних молочних продуктів

Кириєнко О. Розвиток яєчного органічного птахівництва в Україні та світі

Участь у міжнароднійнауково-практичнійконференції«Animal science: sustainable livestock production and animal welfare» (17-18.01.2023, мКиїв) «Principles of implementation of the program of forced molting of meat hens»

YararT.Poultry welfare and environmental aspects of poultry production

 - кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);

- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 2;

-                     Мізіна О., Петренко В. - участь у І турі (на базі НУБіП України) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України напряму “Технологія виробництва продукції тваринництва”, назва роботи «Порівняльне оцінювання росту самців і самок індиків кросу «Біг-6».  

-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    https://nubip.edu.ua/node/85259

 

 

 

Керівник наукового гуртка «Технологія
 виробництва яєць і м’яса птиці»                                                                                                                                                                                                     Н.П.Прокопенко
 
 
 
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва
                                                               _______________________Д.П. Уманець
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
за 2022/2023 навчальний рік
 
Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”
Звітний період – 2022-2023 навчальний рік
Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва
Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка (в т.ч., онлайн), участь у міжнародних і всеукраїнських конференцій, семінарів, участь у вебінарах, зустрічі з представниками вітчизняних та іноземних птахівничих компаній (онлайн), екскурсії на птахівничі підприємства
Кількість членів гуртка - 15
Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 5
 
Досягнуті результати роботи гуртка:
- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 8
 
Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 3.11.2022 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури – К.: НУБіП
України, 2022. – 137 с.:
1. Шишковська О. С. Оптимізація технологічного процесу інкубації яєць курей м’ясного кросу
2. Шпитальна В. С. Яість інкубаційних яєць м’ясних курей різного віку
 
Участь у 77-а Всеукраїнській науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИЦТВІ ТА РИБНИЦТВІ: НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ – ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ» 5-6 квітня 2023 року. Київ, 2023.
 
Кириєнко О.М. М'ясна продуктивність та якість м’яса птиці
Панкратов Д.В. Вимоги до вирощування ремонтного молодняку яєчних курей за промислової технології
Нижник Д. Ринок органічного м’яса в Україні та світі
Бояр Д. Ринок органічних молочних продуктів
Кириєнко О. Розвиток яєчного органічного птахівництва в Україні та світі
Участь у міжнародній науково-практичній конференції «Animal science: sustainable livestock production and animal welfare» (17-18.01.2023, м. Київ) «Principles of implementation of the program of forced molting of meat hens»
Yarar T. Poultry welfare and environmental aspects of poultry production
 
- кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)
 
- кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)
 
- кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);
- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 8;
 
Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 3.11.2022 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури – К.: НУБіП
України, 2022. – 137 с.:
1. Шишковська О. С. Оптимізація технологічного процесу інкубації яєць курей м’ясного кросу
2. Шпитальна В. С. Яість інкубаційних яєць м’ясних курей різного віку
 
Участь у 77-а Всеукраїнській науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ТВАРИННИЦТВІ ТА РИБНИЦТВІ: НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ – ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ – ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ» 5-6 квітня 2023 року. Київ, 2023.
 
Кириєнко О.М. М'ясна продуктивність та якість м’яса птиці
Панкратов Д.В. Вимоги до вирощування ремонтного молодняку яєчних курей за промислової технології
Нижник Д. Ринок органічного м’яса в Україні та світі
Бояр Д. Ринок органічних молочних продуктів
Кириєнко О. Розвиток яєчного органічного птахівництва в Україні та світі
Участь у міжнародній науково-практичній конференції «Animal science: sustainable livestock production and animal welfare» (17-18.01.2023, м. Київ) «Principles of implementation of the program of forced molting of meat hens»
Yarar T. Poultry welfare and environmental aspects of poultry production
 
- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців) ;
- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 2;
Мізіна О., Петренко В. - участь у І турі (на базі НУБіП України) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України напряму “Технологія виробництва продукції тваринництва”, назва роботи «Порівняльне оцінювання росту самців і самок індиків кросу «Біг-6».  
забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    https://nubip.edu.ua/node/85259
 
 
 
Керівник наукового гуртка «Технологія  виробництва яєць і м’яса птиці»                                                                                                                              Н.П. Прокопенко
 
 
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва і рибництва
                                                           _______________________І.П.Чумаченко
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
 за 2021/2022 навчальний рік
 
Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”
Звітний період – 2021-2022 навчальний рік
Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва
Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка (в т.ч., онлайн), відвідування міжнародних виставок і конференцій, семінарів, участь у вебінарах, зустрічі з представниками вітчизняних та іноземних птахівничих компаній (онлайн)
Кількість членів гуртка - 15
Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 5
 
Досягнуті результати роботи гуртка:
- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 9
 
ХІ International Scientific and Practical Conference «Results of Modern Scientific Research and Development», 16-18.01.2022. Madrid 
Лісник Н. , Мізіна О. Порівняльне оцінювання м'ясної продуктивності каченят кросів "Супер М3" і "Стар 53»
 
Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 22.11.2021 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів, публікація наукових праць у збірнику: Вісник слухачів магістратури Національного університету біоресурсів і природокористування України: збірник наукових праць науково-практичної постерної конференції слухачів магістратури – К.: НУБіП
України, 2021. – 203 с.:
 
1. Соловей Б. І. Оптимізація виробництва м’яса курчат-бройлерів у
фермерському господарстві
2. Мельничук В.О. Порівняльна оцінка продуктивності курей різних
кросів у ТОВ «Крупецький комбікормовий завод»
3. Куць Д. М. Удосконалення технології виробництва м’яса курчат-
бройлерів
4. Поліщук А. І. Удосконалення технології виробництва харчових
яєць
5. Поляничка В. С. Удосконалення технології вирощування курчат-бройлерів
6. Гоцик Н. О. Сучасний стан індиківництва та м’ясна
продуктивність індиків
7. Маринін О. М.Ефективність вирощування ремонтного
молодняку курей м’ясного кросу у фермерському господарстві
8. Калініченко А. С. Оцінювання якості інкубаційних яєць курей
кросу «Кобб-500»
 
- кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)– 3
1. Омельчук Д. Птахи перемагають війну. https://nubip.edu.ua/en/node/107016
2. Калініченко А. 25 років святкуванню Всесвітнього Дня яйця
3. Коротков І. Медведенко І. Київський зоопарк цікаво відвідувати у будь-яку пору року. https://nubip.edu.ua/node/103518
 
- кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 5
1. МarchyshynaYe., V. MelnykV., ProkopenkoN., BazyvoliakS., HotsykN. TrendsinturkeymeatproductionintheworldandinUkraine. Сучасне птахівництво. 2021. №9-10. С. 26-29.
2. Шаров О. Утримання у неволі папуг виду КАЛИТА (Myiopsittamonachus). Сучасне птахівництво, 2021, №3-4. С.16-17.
3. Мельник В., Слободенюк М. Птах року – Синиця чубата (Lophophanescristatus). Сучасне птахівництво, 2021, №3-4. С.28.
4. Баланюк К., Скуратівська І. Писанки осяяні сонцем. Сучасне птахівництво, 2021, №3-4. С.29.
5. Мельник В.В., Лісник Н.С. Характеристика кросів качок селекційної компанії CherryValleyFarmsLtd”. Сучасне птахівництво, 2021, №11-12. С.25.
 
- кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);
- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 9;
 
ХІ International Scientific and Practical Conference «Results of Modern Scientific Research and Development», 16-18.01.2022. Madrid 
Лісник Н. , Мізіна О. Порівняльне оцінювання м'ясної продуктивності каченят кросів "Супер М3" і "Стар 53»
 
Участь у Науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури, 22.11.2021 р., Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів:
1. Соловей Б. І. Оптимізація виробництва м’яса курчат-бройлерів у
фермерському господарстві
2. Мельничук В.О. Порівняльна оцінка продуктивності курей різних
кросів у ТОВ «Крупецький комбікормовий завод»
3. Куць Д. М. Удосконалення технології виробництва м’яса курчат-
бройлерів
4. Поліщук А. І. Удосконалення технології виробництва харчових
яєць
5. Поляничка В. С. Удосконалення технології вирощування курчат-бройлерів
6. Гоцик Н. О. Сучасний стан індиківництва та м’ясна
продуктивність індиків
7. Маринін О. М.Ефективність вирощування ремонтного
молодняку курей м’ясного кросу у фермерському господарстві
8. Калініченко А. С. Оцінювання якості інкубаційних яєць курей
кросу «Кобб-500»
           
- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);
- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 4;
-                     Калініченко А. Ю Маринін О.М. – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України – Диплом ІІІ ступеня - напряму “Технологія переробки продукції тваринництва”, назва роботи «Якість харчових яєць»
-                     Лісник Н., Мізіна О. – переможці І туру (на базі НУБіП України) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України напряму “Технологія виробництва продукції тваринництва”, назва роботи «Порівняльне оцінювання м'ясної продуктивності каченят кросів "Супер М3" і "Стар 53», робота направлена на ІІ тур (квітень 2022 р., конкурс перенесено).
-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    https://nubip.edu.ua/node/85259
 
 
 
Керівник наукового гуртка «Технологія

 

 виробництва яєць і м’яса птиці»                                                          Н.П.Прокопенко
ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва і рибництва
                                                           _______________________І.П.Чумаченко
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
 за 2020/2021 навчальний рік
 
Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”
Звітний період – 2020-2021 навчальний рік
Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва
Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка (в т.ч., онлайн), відвідування міжнародних виставок і конференцій, семінарів, участь у вебінарах, зустрічі з представниками іноземних птахівничих компаній (онлайн)
Кількість членів гуртка - 14
Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 6
 
Досягнуті результати роботи гуртка:
- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 9
            Участь у IX постерній науково-практичній конференції магістрів, 23.11.2020 р. Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів:  
1. Кириєнко А.Ю. Продуктивність курей-несучок за використання різного технологічного обладнання
2. Лебедєва Ю.М. Оптимізація виробництва продукції страусівництва у фермерському господарстві
3. Коляда В.І. «Інкубаційні якості яєць курей батьківського стада кросу "Росс-308" залежно від віку»
4. Яремчук М.В. «Відтворна здатність чорних африканських страусів в умовах ТОВ «Ясногородська страусова ферма»
            Тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної інтернет конференції, присвяченої 100-річчюфакультету технологій продукції тваринництва та менеджменту 17.12 2020 р
1. Молдовану В.В. Органічне птахівництво – стан, проблеми і виробництво продукції.
Тези доповідей 75 науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», 26-27 березня 2020 року, Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів представили:
1.    Ходаківський І.О. Ефективність виробництва продукції страусівництва в Україні Ринок
2.    Чернолуцький Г.В. Технології вирощування каченят
3.    Молдовану В.В. Гуманне ставлення до тварин –складова виробничого процесу у птахівництві
4.    Патейчук А. С. Сучасний стан перепелівництва в Україні
- кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)– 5
Дудченко М., Дикий М. Про деяких гарних птахів України Сучасне птахівництво, 2020, №7-8. С. 30-31.С.14-17
Черниш В. Міфічний фазан Аргус (ArgusianusArgus). Сучасне птахівництво, 2020, №7-8. С.29.
Кучинська І., Дойчева Ю. До Всесвітнього дня яйця. Сучасне птахівництво, 2020, №9-10. С.5.
Черниш В. Сова довгохвоста (Strix Uralensis). Сучасне птахівництво, 2020, №9-10. С.29.
Дикий М. Синиця біла (PerusCyanus) – рідкісний вид, занесений до Червоної книги України. Сучасне птахівництво, 2021, №1-2. С.11.
- кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 5
Дудченко М., Дикий М. Про деяких гарних птахів України Сучасне птахівництво, 2020, №7-8. С. 30-31.С.14-17
Черниш В. Міфічний фазан Аргус (ArgusianusArgus). Сучасне птахівництво, 2020, №7-8. С.29.
Кучинська І., Дойчева Ю. До Всесвітнього дня яйця. Сучасне птахівництво, 2020, №9-10. С.5.
Черниш В. Сова довгохвоста (Strix Uralensis). Сучасне птахівництво, 2020, №9-10. С.29.
Дикий М. Синиця біла (PerusCyanus) – рідкісний вид, занесений до Червоної книги України. Сучасне птахівництво, 2021, №1-2. С.11.
- кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);
- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 9;
            Участь у IX постерній науково-практичній конференції магістрів, 23.11.2020 р. Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів: 
1. Кириєнко А.Ю. Продуктивність курей-несучок за використання різного технологічного обладнання
2. Лебедєва Ю.М. Оптимізація виробництва продукції страусівництва у фермерському господарстві
3. Коляда В.І. «Інкубаційні якості яєць курей батьківського стада кросу "Росс-308" залежно від віку»
4. Яремчук М.В. «Відтворна здатність чорних африканських страусів в умовах ТОВ «Ясногородська страусова ферма»
            Участь у Всеукраїнської науково-практичної інтернет конференції, присвяченої 100-річчюфакультету технологій продукції тваринництва та менеджменту 17.12 2020 р
1. Молдовану В.В. Органічне птахівництво – стан, проблеми і виробництво продукції.
Участь у 75 науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», 26-27 березня 2020 року, Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів представили:
1.    Ходаківський І.О. Ефективність виробництва продукції страусівництва в Україні Ринок
2.    Чернолуцький Г.В. Технології вирощування каченят
3.    Молдовану В.В. Гуманне ставлення до тварин –складова виробничого процесу у птахівництві
4.    Патейчук А. С. Сучасний стан перепелівництва в Україні
 
- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);
- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 2;
-                     Калініченко А. Ю Маринін О.М. – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України – Диплом ІІІ ступеня - напряму “Технологія переробки продукції тваринництва”, назва роботи «Якість харчових яєць»
-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    https://nubip.edu.ua/node/85259
 
Керівник наукового гуртка «Технологія

 

 виробництва яєць і м’яса птиці»                                                                                                                                                                                                                       Н.П.Прокопенко

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва і рибництва
                                                           _______________________І.П.Чумаченко
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
 за 2019/2020 навчальний рік
 
Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”
Звітний період – 2019-2020 навчальний рік
Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва
Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка, відвідування міжнародних виставок і конференцій, семінарів, екскурсії на підприємство з виробництва м’яса курчат-бройлерів, виробництва продукції страусівництва
Кількість членів гуртка - 11
Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 5
 
Досягнуті результати роботи гуртка:
- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 11
          Участь у VІІІ постерній науково-практичній конференції магістрів, 23.10.2019 р. Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів:  
1. Бірченко ВВМ’ясна продуктивність курчат бройлерів в умовах ПрАТ «Чорнобай Птиця»
2. Павлюк КВЯєчна продуктивність курей-несучок промислового стада кросу «Тетра-СЛ ЛЛ» в умовах агрокорпорації «Крупець»
3. Лук’янко КІПродуктивність  курей-несучок промислового стада різних кросів в умовах ТОВ «Ясенсвіт»
4. Меркулова ІРПорівняльна оцінка росту ремонтних курочок різних кросів в умовах ТОВ «Ясенсвіт»
Тези доповідей 74 науково-практичній конференції вчених, аспірантів і студентів «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», 26-27 березня 2020 року, Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів (конференція перенесена на жовтень 2020 р.) представили:
1.     Котляр Ж.С. Ринок мяса птиці: стабільне зростання
2.     Фількін І. Ефективність використання пробіотиків у м’ясному птахівництві
3.     Кліщова Ю. Інфекційні захворювання курчат-бройлерів та заходи їх профілактики
4.     Наталич О. Селекція у сучасному м’ясному птахівництві
5.     Рудь М. Імпринтинг у сучасному птахівництві
6.     Ткаченко Ю. Упаковка для яєць
7.     Дикий М. Сучасне птахівництво і довкілля
- кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)– 5
Шикерук К. Це цікаво. Сучасне птахівництво, 2019, №7-8. С.23-24.
Шикерук К. АПК новини. Сучасне птахівництво, 2019, №9-10. С.4-7.
Калініченко А., Маринін О. Всесвітній день яйця. Сучасне птахівництво, 2019, №9-10. С.8-9.
Войтюк О., Тищук І. Про горобців. Сучасне птахівництво, 2019, №9-10. С. 30-31.
Шикерук К. Новини АПК. Сучасне птахівництво, 2019, №11-12. С.4-8.
- кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 1
Матвійчук В.С. Особливості розведення голубів породи кінг. Сучасне птахівництво, 2019, №7-8. С.21-24
- кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);
- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 4;
          VІІІ постерна науково-практична конференція магістрів, 23.10.2019 р. Київ, НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів
1. Бірченко ВВМ’ясна продуктивність курчат бройлерів в умовах ПрАТ «Чорнобай Птиця»
2. Павлюк КВЯєчна продуктивність курей-несучок промислового стада кросу «Тетра-СЛ ЛЛ» в умовах агрокорпорації «Крупець»
3. Лук’янко КІПродуктивність  курей-несучок промислового стада різних кросів в умовах ТОВ «Ясенсвіт»
4. Меркулова ІРПорівняльна оцінка росту ремонтних курочок різних кросів в умовах ТОВ «Ясенсвіт»
 
- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);
- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 2;
-                    Матвійчук В.С.учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України - напряму “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, назва роботи «Модельний проект авіс парку»
-                    Калініченко А. - учасник ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    http://nubip.edu.ua/node/23115
 
Керівник наукового гуртка «Технологія

 

 виробництва яєць і м’яса птиці»                                                          Н.П.Прокопенко

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор НДІ технологій та

 якості продукції тваринництва і рибництва

                                                           _______________________І.П.Чумаченко

 

Звіт

про роботу студентського наукового гуртка

 за 2018/2019 навчальний рік

 

Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”

Звітний період – 2018-2019 навчальний рік

Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва

Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка, відвідування міжнародних виставок і конференцій, семінарів

 Кількість членів гуртка - 14

Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 5

Досягнуті результати роботи гуртка:

- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 10;

 

Матеріали 73-й Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми» - 3-4 квітня 2019 року. – НУБіП України

 

1.     Беляєв А. О., Базиволяк С. М. СЕЛЕКЦІЯ У СУЧАСНОМУ ЯЄЧНОМУ ПТАХІВНИЦТВІ

2.     Войтюк О. П., Мельник В. В. ОСОБЛИВОСТІ УТРИМАННЯ ВЕЛИКОГО ЖОВТОЧУБОГО КАКАДУ (CACATUA GALERITA) У НЕВОЛІ

3.     Денисюк А. М., Базиволяк C. М. ПЕРСПЕКТИВИ ПЕРЕРОБКИ ТА ВИКОРИСТАННЯ ПОСЛІДУ.

4.     Дібрівна А. В., Базиволяк C. М. ОРГАНІЧНА ПРОДУКЦІЯ ПТАХІВНИЦТВА

5.     Дудка В. О., Прокопенко Н. П. РІЗНОМАНІТТЯ ПОРІД КУРЕЙ

6.     Калініченко А. С., Прокопенко Н. П. ОЦІНЮВАННЯ СВІЖОСТІ ХАРЧОВИХ КУРЯЧИХ ЯЄЦЬ.

7.     Маринін О. М., Прокопенко Н. П. ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА

8.     Матвійчук В. С., Мельник В. В. РОЗВЕДЕННЯ ГОЛУБІВ ПОРОДИ КІНГ

9.     Тищук І. І., Матвійчук М. В., Мельник В. В. РОЗВЕДЕННЯ НЕРОЗЛУЧНИКІВ (AGAPORNIS) У НЕВОЛІ

10. Якимчук М. В., Базиволяк C. М. РОЗВИТОК ПТАХІВНИЦТВА В УКРАЇНІ ТА СВІТІ

За результатами оцінювання доповідей сгуртківці отримали І, ІІ, ІІІ місця

І - Матвійчук В.О.,

ІІ - Калініченко А.С.,

ІІІ - Войтюк О..

- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 12;

          73-й Всеукраїнська науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми» - 3-4 квітня 2019 року. – НУБіП України

 

1.     Беляєв А. О., СЕЛЕКЦІЯ У СУЧАСНОМУ ЯЄЧНОМУ ПТАХІВНИЦТВІ

2.     Войтюк О. П. ОСОБЛИВОСТІ УТРИМАННЯ ВЕЛИКОГО ЖОВТОЧУБОГО КАКАДУ (CACATUA GALERITA) У НЕВОЛІ

3.     Денисюк А. М. ПЕРСПЕКТИВИ ПЕРЕРОБКИ ТА ВИКОРИСТАННЯ ПОСЛІДУ.

4.     Дібрівна А. В. ОРГАНІЧНА ПРОДУКЦІЯ ПТАХІВНИЦТВА

5.     Дудка В. О. РІЗНОМАНІТТЯ ПОРІД КУРЕЙ

6.     Калініченко А. С. ОЦІНЮВАННЯ СВІЖОСТІ ХАРЧОВИХ КУРЯЧИХ ЯЄЦЬ.

7.     Маринін О. М. ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА

8.     Матвійчук В. С. РОЗВЕДЕННЯ ГОЛУБІВ ПОРОДИ КІНГ

9.     Тищук І. І., Матвійчук М. В. РОЗВЕДЕННЯ НЕРОЗЛУЧНИКІВ (AGAPORNIS) У НЕВОЛІ

10. Якимчук М. В.,. РОЗВИТОК ПТАХІВНИЦТВА В УКРАЇНІ ТА СВІТІ

 

Участь у VІІ постерній науково-практичній конференції студентів ОС «Магістр» «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ТВАРИННИЦТВА ТА РИБНИЦТВА» (29.11.2018 р., НУБіП України, факультет ТВБ)

Щербицький В. - Оцінювання якості продуктів переробки тушок птиці в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика»

2. Микитенко В. - Порівняльна оцінка продуктивності курчат-бройлерів різних кросів в умовах ПрАТ «Миронівська птахофабрика»

 

- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);

За залучення гуртківців для першокурсників нашого факультету було проведено світо – Всесвітній День яйця, який у цьому році відмічали у 12 жовтня.

 

- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) -;

 

Член гуртка А.С.Калініченко прийняла участь у Стипендіальній програмі «Нове зернятко» компанії «Агропродсервіс» - представлено результати наукових досліджень щодо визначення якості курячих харчових яєць за їх реалізації в торгівельних мережах міста Київ

-                     кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) -2

1.     Y. Мarchyshyna S. Bazyvoliak, M. Yaremchuk Industrial hazards in poultry farms and measures to improve the working conditions of workers // Сучасне птахівництво. 2019. №3-4. С. 28-31.

2.     Тищук І. І., Матвійчук М. В. Розведення нерозлучників (AGAPORNIS) у неволі // «Сучасне птахівництво» - №11-12 за 2018 рік.

 

-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    http://nubip.edu.ua/node/23115

 

Керівник наукового гуртка «Технологія

 виробництва яєць і м’яса птиці»                                                          Н.П.Прокопенко

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор НДІ технологій та

 якості продукції тваринництва і рибництва

                                                           _______________________І.П.Чумаченко

 

Звіт

про роботу студентського наукового гуртка

 за 2017/2018 навчальний рік

 

Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ” 

Звітний період – 2017-2018 навчальний рік

Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва 

Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка, відвідування міжнародних виставок і конференцій, семінарів, екскурсії – «Миронівська птахофабрика» Кількість членів гуртка - 10

Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 7
Досягнуті результати роботи гуртка:

- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 111;
 

Тези доповідей VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», присвяченої 120-річчю заснування НУБіП України, 8 листопада 2017 р р, Київ, НУБіП України:

1.     Парфьонова В.В. - ВИРОБНИЦТВО М’ЯСА ІНДИКІВ ЗА ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

2.     Бобильов А.В. - ОБІГРІВ ПТАШНИКІВ ПРИ ВИРОЩУВАННІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ

3.     Заплішна Н.І. - ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ПРОДУКТИВНОСТІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ РІЗНИХ КРОСІВ В УМОВАХ  ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

4.     Яровий Г.М. ПРОДУКТИВНІСТЬ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ПРОМИСЛОВОГО СТАДА КРОСУ «ДЕКАЛБ БІЛИЙ» ЗАЛЕЖНО ВІД ТЕРМІНУ ЇХНЬОГО ВИКОРИСТАННЯ

5.     Кулик О.В.- РІСТ РЕМОНТНИХ КУРОЧОК КРОСІВ «ЛОМАНН ЛСЛ-КЛАСІК» І «ЛОМАНН БРАУН» В УМОВАХ ПрАТ «АГРОФІРМА «БЕРЕЗАНСЬКА ПТАХОФАБРИКА»

 

Тези доповідей 72 Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», присвяченої 120-річчю заснування НУБіП України. 3-4 квітня 2018 р. , м. Київ

1.     Солоділова В.О. - ПРОДУКТИВНІСТЬ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ ЗА АЛЬТЕРНАТИВНИХ СИСТЕМ ВИРОЩУВАННЯ

2.     Кириєнко А.Ю. - ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ КАЧОК У КИТАЇ

3.     Микитенко В.В. - ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ПРОДУКТИВНОСТІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ РІЗНИХ КРОСІВ

4.     Самбуренко Д.В. - ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ДОБОВОГО МОЛОДНЯКУ ПТИЦІ

5.     Сьомченко Н.Г. - ЯКІСТЬ КУРЯЧИХ ХАРЧОВИХ ЯЄЦЬ ЗАЛЕЖНО ВІД ТЕРМІНУ ТА УМОВ ЗБЕРІГАННЯ

 

Тези доповідей XXI Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства» (23-25 мая 2018 г.) Горки – Беларусь – «Ресурсосберегающие приёмы при организации освещения помещений для бройлеров» – А.Бобильов

- кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 

- кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.)

- кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);

- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 11;

          VІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», присвячена 120-річчю заснування НУБіП України, 8 листопада 2017 р

6.     Парфьонова В.В. - ВИРОБНИЦТВО М’ЯСА ІНДИКІВ ЗА ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

7.     Бобильов А.В. - ОБІГРІВ ПТАШНИКІВ ПРИ ВИРОЩУВАННІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ

8.     Заплішна Н.І. - ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ПРОДУКТИВНОСТІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ РІЗНИХ КРОСІВ В УМОВАХ  ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

9.     Яровий Г.М. ПРОДУКТИВНІСТЬ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ПРОМИСЛОВОГО СТАДА КРОСУ «ДЕКАЛБ БІЛИЙ» ЗАЛЕЖНО ВІД ТЕРМІНУ ЇХНЬОГО ВИКОРИСТАННЯ

10. Кулик О.В.- РІСТ РЕМОНТНИХ КУРОЧОК КРОСІВ «ЛОМАНН ЛСЛ-КЛАСІК» І «ЛОМАНН БРАУН» В УМОВАХ ПрАТ «АГРОФІРМА «БЕРЕЗАНСЬКА ПТАХОФАБРИКА»

 

XXI Міжнародна науково-практична конференція «Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства» (23-25 мая 2018 г.) Горки – Беларусь – «Ресурсосберегающие приёмы при организации освещения помещений для бройлеров» – А.Бобильов

 

72 Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», присвячена 120-річчю заснування НУБіП України. 3-4 квітня 2018 р. , м. Київ

1.     Солоділова В.О. - ПРОДУКТИВНІСТЬ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ ЗА АЛЬТЕРНАТИВНИХ СИСТЕМ ВИРОЩУВАННЯ

2.     Кириєнко А.Ю. - ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ КАЧОК У КИТАЇ

3.     Микитенко В.В. - ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ПРОДУКТИВНОСТІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ РІЗНИХ КРОСІВ

4.     Самбуренко Д.В. - ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ДОБОВОГО МОЛОДНЯКУ ПТИЦІ

5.     Сьомченко Н.Г. - ЯКІСТЬ КУРЯЧИХ ХАРЧОВИХ ЯЄЦЬ ЗАЛЕЖНО ВІД ТЕРМІНУ ТА УМОВ ЗБЕРІГАННЯ

- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);

- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 1;

-                    Бобильов А. - учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України - напряму “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, назва роботи «Енергозберігаючі технолоії виробництва мяса курчат-бройлерів»

 

-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);     http://nubip.edu.ua/node/23115
 

Керівник наукового гуртка «Технологія

  виробництва яєць і м’яса птиці»                                                                      Н.П. Прокопенко

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Директор НДІ технологій та
 якості продукції тваринництва і рибництва
                                                           _______________________І.П.Чумаченко
 
Звіт
про роботу студентського наукового гуртка
 за 2016/2017 навчальний рік
 

Назва гуртка - „ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ЯЄЦЬ І М’ЯСА ПТИЦІ”

Звітний період – 2016-2017 навчальний рік

Наукова спрямованість гуртка – удосконалення технологічного процесу виробництва продукції птахівництва

Заходи проведені гуртком – 25 засідань наукового гуртка, відвідування міжнародних виставок і конференцій, семінарів, екскурсії – «Миронівська птахофабрика» Кількість членів гуртка - 12

Кількість студентів, залучених до роботи гуртка (не членів гуртка) - 9

Досягнуті результати роботи гуртка:

- кількість тез, матеріалів доповідей членів гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 21;

 Тези доповідей V наук.-практ. конф. студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», 3 листопада 2016 р, Київ, НУБіП України:

1.     Довганюк Є.О. Забійні якості курчат-бройлерів в умовах переробного комплексу ТОВ «Вінницька птахофабрика»
2.     Довгоший  Ю.М. Продуктивність курей за використання різного технологічного обладнання
3.     Яремус Р.О. Продуктивність перепелів за використання різних джерел освітлення.
4.     Сапура Н.В. Продуктивність курей батьківського стада різних кросів в умовах ТОВ «Слов’яни».
5.     Статнік М.В. Відтворна здатність чорних африканських страусів в умовах ТОВ «Ясногородська страусова ферма».
6.     Андрійчук В.В. М’ясна продуктивність курчат-бройлерів кросів «Кобб-500» і «Росс-308» в умовах ПрАТ «Миронівська птахофабрика».
 
Тези доповідей ІІІ Міжнародної конференції «Теорія і практика розвитку вівчарства і козівництва в умовах євроінтеграції. 18-19 травня 2017 р. – Дніпро
1.   Заплішна Н.І., Прокопенко Н.П. "Виробництво мяса курчат-бройлерів у фермерських господарствах"
2.   Гирич Є.А., Базиволяк С. М. Виробництво жирної гусячої печінки
 
Тези доповідей 71 Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми» 29-30 , березня 2017 р., м. Київ
1.     Мазур Б.Д. Сучасний стан і перспективи розвитку галузі страусівництва в Україні.
2.     Заплішна Н. І.  Технології виpoбництва м’яса курчат-бройлерів в умовах фермерських господарств.
3.     Волошин І. М. Використання курей різних порід і кросів у фермерських господарствах.
4.     Лук’янко К. І. Фазани – це красиво, цікаво і корисно.
5.     Гирич Є. А. Цесарківництво – стан і перспективи розвитку.
6.     Бобильов А.В. Вплив фенотипових факторів на продуктивність курчат-бройлерів.
7.     Парфьонова В. В. Продуктивність індиків при вирощуванні на м’ясо за використання різних джерел освітлення.
8.     Дехтярчук О. О. Декоративні породи курей.
9.     Гончаренко І.В.Економічна ефективність виготовлення комбікормів для птиці у присадибному господарстві.
10.Бондарчук К. В. Практичний досвід інкубування яєць сільськогосподарської птиці у побутовому інкубаторі.
11.Антонова В. К. Шляхи вирішення проблеми визначення заплідненості яєць до закладання в інкубатор.
12.Литвиненко О. П. Розведення голубів м’ясних порід.
 
Пономаренко Н.П., Шиша О.А. Выращивание ремонтного молодняка мясных кур в равновесовых сообществах - Международная научно-практическая Интернет-конференция «Перспективные инновации в науке, образовании, производстве и транспорте ‘2016» - Иваново, 20-27.12. 2016

- кількість статей, опублікованих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) - 1;

Пономаренко Н.П.. ВЫРАЩИВАНИЕ РЕМОНТНОГО МОЛОДНЯКА КУР МЯСНОГО КРОССА В РАВНОВЕСОВЫХ СООБЩЕСТВАХ /Н.П.Пономаренко, О.А.Шиша //  / Международное периодическое научное издание "Научные труды Scientific papers", Том 11. - Иваново. - Научный мир. 2016. - С. 12-19.

 - кількість статей членів гуртка, опублікованих у фахових виданнях, у т.ч. у співавторстві з керівником гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.) – 1

 Марчишина  Є.І. Дослідження причин виробничого травматизму працівників та основні аспекти відшкодування заподіяної шкоди потерпілим  / Є.І.Марчишина, В.В. Мельник, Н.В. Сапура//Сучасне птахівництво. – 2016.  №9-10. – С. 14-27. - 35 год.
 - кількість патентів на корисну модель або винахід, отриманих членами гуртка (зазначити назву, П.І.П. автора і т.д.);

- виступів студентів-учасників гуртка в семінарах, конференціях, тощо (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника і т.д.) - 21;

V наук.-практ. конф. студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», 3 листопада 2016 р
1.     Довганюк Є.О. Забійні якості курчат-бройлерів в умовах переробного комплексу ТОВ «Вінницька птахофабрика»
2.     Довгоший  Ю.М. Продуктивність курей за використання різного технологічного обладнання
3.     Яремус Р.О. Продуктивність перепелів за використання різних джерел освітлення.
4.     Сапура Н.В. Продуктивність курей батьківського стада різних кросів в умовах ТОВ «Слов’яни».
5.     Статнік М.В. Відтворна здатність чорних африканських страусів в умовах ТОВ «Ясногородська страусова ферма».
6.     Андрійчук В.В. М’ясна продуктивність курчат-бройлерів кросів «Кобб-500» і «Росс-308» в умовах ПрАТ «Миронівська птахофабрика».
 
Пономаренко Н.П., Шиша О.А. Выращивание ремонтного молодняка мясных кур в равновесовых сообществах - Международная научно-практическая Интернет-конференция «Перспективные инновации в науке, образовании, производстве и транспорте ‘2016» - Иваново, 20-27.12. 2016
 
ІІІ Міжнародна конференцяї «Теорія і практика розвитку вівчарства і козівництва в умовах євроінтеграції. 18-19 травня 2017 р. – Дніпро
1.     Заплішна Н.І. Прокопенко Н.П. "Виробництво мяса курчат-бройлерів у фермерських господарствах"
2.     Гирич Є.А., Базиволяк С. М. «Виробництво жирної гусячої печінки»
 71 Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми». 29-30 , березня 2017 р. , м. Київ
1.     Мазур Б.Д. Сучасний стан і перспективи розвитку галузі страусівництва в Україні.
2.     Заплішна Н. І.  Технології виpoбництва м’яса курчат-бройлерів в умовах фермерських господарств.
3.     Волошин І. М. Використання курей різних порід і кросів у фермерських господарствах.
4.     Лук’янко К. І. Фазани – це красиво, цікаво і корисно.
5.     Гирич Є. А. Цесарківництво – стан і перспективи розвитку.
6.     Бобильов А.В. Вплив фенотипових факторів на продуктивність курчат-бройлерів.
7.     Парфьонова В. В. Продуктивність індиків при вирощуванні на м’ясо за використання різних джерел освітлення.
8.     Дехтярчук О. О. Декоративні породи курей.
9.     Гончаренко І.В.Економічна ефективність виготовлення комбікормів для птиці у присадибному господарстві.
10.Бондарчук К. В. Практичний досвід інкубування яєць сільськогосподарської птиці у побутовому інкубаторі.
11.Антонова В. К. Шляхи вирішення проблеми визначення заплідненості яєць до закладання в інкубатор.
12.Литвиненко О. П. Розведення голубів м’ясних порід.

- кількість студентів-учасників гуртка у виставках, форумах, фестивалях (зазначити назву доповіді, П.І.П. учасника, вказати кількість нагород, грамот, дипломів переможців);

- кількість студентів-учасників гуртка в Міжнародних та Всеукраїнських наукових студентських олімпіадах, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт (зазначити назву роботи, П.І.П. автора, вказати кількість призерів, медалей, грамот, дипломів) - 2;

-                    Довганюк Є. - учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України - напряму “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, назва роботи «ЗАБІЙНІ ЯКОСТІ КУРЧАТ-БРОЙЛЕРІВ СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО М'ЯСНОГО КРОСУ «КОББ-500»
-                    Яремус Р.  - учасник ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук МОН України - напряму “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, назва роботи «ВИРОЩУВАННЯ М'ЯСНИХ ПЕРЕПЕЛІВ ЗА ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ ДЖЕРЕЛ ОСВІТЛЕННЯ»
-                     забезпечення діяльності web-сторінки гуртка (вказати адресу);    http://nubip.edu.ua/node/23115

 

Керівник наукового гуртка «Технологія
 виробництва яєць і м’яса птиці»                                             Н.П.Прокопенко

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook