Кафедра громадського здоров'я та нутриціології

Спеціальність 229 «Громадське здоров'я»

 Кафедра громадського здоров'я та нутриціології факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України запрошує на навчання обдаровану талановиту молодь, випускників загальноосвітніх навчальних закладів та коледжів за спеціальністю «Громадське здоровя» (Спеціалізація «Нутриціологія»).

 

 

Необхідність створення спеціальності була обумовлена реформою галузі охорони здоров’я в Україні, що базується на зміщенні акценту з лікувальної на профілактичну через розбудову нової системи охорони громадського здоров’я за загальнонаціональним принципом, що передбачено Главою 22 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Що передбачає система громадського здоров’я? Оновлена система спрямована на заходи, які допоможуть українцям підвищити якість і тривалість життя. Передусім це: – маркування харчових продуктів; – напрацювання стратегії імунізації, зміцнення здоров’я та догляду за дітьми; – гарантування якісних і доступних медичних послуг.

Сприятиме:

• запобіганню хвороб, зміцненню здоров’я населення та збільшенню тривалості життя;

• ефективному використанню коштів державного бюджету для забезпечення епідеміологічного нагляду, моніторингу, забезпечення готовності та реагування на загрози та надзвичайні ситуації;

• ефективному здійсненню повноважень центральних органів виконавчої влади та інших суб’єктів;

• розвитку комплексного підходу до розвʼязання проблем громадського здоров’я;

• збереженню функції забезпечення біологічної безпеки та біологічного захисту держави через створення національної мережі установ із контролю та профілактики хвороб тощо.

Спеціальність «Громадське здоров’я» широко затребувана у країнах Європи та стрімко розвивається в Україні. Широкий спектр подальшої діяльності випускників даної спеціальності обумовлений отриманням компетенцій з дисциплін, що знаходяться на межі природничо-наукових і гуманітарних дисциплін: медицини, екології, біології, статистики, соціологічних, юридичних, економічних та політичних наук.

   

Посади, що можуть обіймати випускники:

- науковці і дослідники;

- фахівці-організатори закладів охорони здоров’я (дієтологи, статисти, епідеміологи, валеологи, бактеріологи, фізіотерапевти та інше);

- фахівці-організатори санітарно-епідеміологічного профілю;

- організатори охорони здоров’я (заступники головних лікарів, експерти з якості медичної допомоги);

- спеціалісти громадського здоров’я в державних і комунальних закладах (обласні, районні, міські управління охорони здоров’я, управління соціального захисту, екології, охорони праці та інше);

- експерти в страхових компаніях.

Спеціальність «Громадське здоров’я» має освітню програму (ОП) СПЕЦІАЛЬНІСТЬ "ГРОМАДСЬКЕ ЗДОРОВ’Я» (Нутриціологія здорового харчування):

1. Освітня програма має чітко сформульовані цілі, які відповідають місії та стратегії закладу вищої освіти.

2. Цілі освітньої програми та програмні результати навчання визначаються з урахуванням позицій та потреб заінтересованих сторін.

3. Цілі освітньої програми та програмні результати навчання визначаються з урахуванням тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці, галузевого та регіонального контексту, а також досвіду аналогічних вітчизняних та іноземних освітніх програм.

4. Освітня програма дає можливість досягти результатів навчання, визначених стандартом вищої освіти за відповідною спеціальністю та рівнем вищої освіти .


 

Аби стати студентом НУБіП за спеціальністю «Громадське здоров’я» потрібно успішно скласти МНТ з наступних предметів: 

- української мови та літератури (обов’язково);

- математики (обов’язково);

- хіміїбіології, історії, англійської та фізики (за вибором)

та, починаючи з липня 2023 року, подати в електронному вигляді документи на вступ, визначивши НУБіП і спеціальність першим пріоритетом:

заяву про вступ;

- копію документа, що посвідчує особу (1, 2 сторінки та місце реєстрації у 3 екземплярах);

- копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і копію додатка до нього;

- копію сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти);

- чотири кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см;

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру (3 екземпляри).

Усі копії документів, які подаються при вступі до НУБіП України, засвідчуються за оригіналами приймальною комісією. Копії документів без пред’явлення оригіналів не розглядаються.

 

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ! Запрошуємо Вас на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Адреса: м. Київ, вул. Полковника Потєхіна, 16, каб. 304.

 

Додаткову інформацію про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК можна знайти на web-сайті https://nubip.edu.ua/node/1418.

 Чекаємо на вас!  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook