Реформа організації харчування у закладах освіти

     Реформа системи харчування у закладах освіти, розпочата в Україні у 2020 році, – це важливий крок до здоров’я і щастя дитини та суспільства тощо. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.

     Розробку та імплементацію реформи системи харчування в закладах освіти України започатковано з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Реформу здійснюють профільні міністерства – освіти і науки, охорони здоров'я, економіки, окремі державні установи – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Централізована закупівельна організація Державна установа «Професійні закупівлі», Державне підприємство «Прозорро», Центр громадського здоров’я МОЗ, Антимонопольний комітет України. Вона відбувається за підтримки міжнародних партнерів – Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, українсько-швейцарських проєктів DECIDE - “Децентралізація для розвитку демократичної освіти” та «Діємо для здоров'я», експертного середовища та найкращих українських фахівців, як-от команда Євгена Клопотенка CultFood, Асоціація дієтологів України, Національна асоціація громадського харчування. Технічний партнер та розробник порталу – компанія SoftServe.

Публікації на тему:

  1. ЧИМ ВАЖЛИВА РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ І ЯКІ ГОЛОВНІ ЗМІНИ В ШКІЛЬНИХ МЕНЮ
  2. СОЛОДКИЙ СМАК І МОЖЛИВОСТІ БАЛАНСУ МІРИ ТА ЗАДОВОЛЕННЯ
  3. МОДЕЛЬ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ КРАЩОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ МОЗКУ
  4. ВИБІР ПРОДУКТІВ, СТРАВ І НАПОЇВ ДЛЯ ВЕЧІРНЬОГО МЕНЮ
  5. ДЕСЯТКА ХИБНИХ УЯВЛЕНЬ ПРО ЇЖУ ТА ХАРЧУВАННЯ
  6. ЗДОРОВ’Я НА ВСЕ ЖИТТЯ: 12 КОРИСНИХ ЗВИЧОК
  7. ЯК ОРГАНІЗУВАТИ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ НА КАНІКУЛАХ
  8. КОРИСНІСТЬ І МІРА У СПОЖИВАННІ МЕДУ
  9. ПРИНЦИПИ ХАРЧУВАННЯ В ХОЛОДНУ ПОРУ РОКУ
  10. КОРИСНІ ПОРАДИ Й ЛАЙФХАКИ ЗІ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ
  11. ХАРЧУВАННЯ ШКОЛЯРІВ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ
  12. ПЕРЕКУСИ І МІФИ НАВКОЛО НИХ
  13. КОРИСНЕ ХАРЧУВАННЯ У ШКОЛІ ТА ВДОМА
  14. НАВИЧКА ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ
  15. ПРО РЕФОРМУ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook