Ph.D. Про готовність до захисту аспірантів останнього року навчання

18 лютого 2023 року
  Впродовж 16 та 17 лютого відбулись перші в поточному році два засідання науково-методичної ради гарантів НУБіП України, приурочені першочерговим питанням підготовки докторів філософії та заслуховуванню наукових керівників щодо готовності до захисту аспірантів 4-го року навчання (2019 року вступу).

  Зі вступним словом 16 лютого голова ради гарантів, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Миколайович Кваша ознайомив всіх учасників засідання з порядком денним. Першочергово члени науково-методичної ради гарантів розглянули та затвердили оновлений склад ради гарантів, в тому числі наголосивши про необхідність включення до членів ради голову Ради аспірантів НУБіП України.

  Також під час засідання розглянули результати проходження онлайн-візитів повноцінної акредитації ОНП Ph.D. впродовж лютого місяця. Гаранти програм «Філософія» – професор, д.ф.н. Віра Іванівна Додонова та «Екологія» – д.б.н., ст.наук.сп. Алла Володимирівна Клепко коротко доповіли про результати зустрічей із експертами Нацагентства, відзначивши важливі акценти для проходження повноцінної процедури акредитації.

  Також проректор наголосив, що у відповідності до Постанови КМУ від 23.03.16 р. «Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах)» та «Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії» (від 12.01.22 р.) всі здобувачі під час завершення навчання за акредитованою ОНП мають отримати позитивний висновок про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації та вийти на прилюдний захист. Саме тому відповідно до наказу №13 від 06.01.23 р. відбулось заслуховування наукових керівників здобувачів всіх освітньо-наукових програм щодо стану готовності дисертацій для представлення на науковій раді ННІ/факультетах, із зазначеними датами їх фактичного/планового розгляду. Звітування керівниками здійснювалось згідно попередньо розробленого та розісланого опитувальника.
  Очільник ради зупинився на важливості своєчасного та відповідального ставлення при підготовці до наступних акредитацій ОНП Ph.D., а також нагадав про необхідність подання оновленої інформації до буклетів приурочених відзначенню 125-річчю університету.

  В свою чергу вже 17 лютого, перед заслуховуванням наукових керівників, завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко черговий раз нагадав гарантам та всім запрошеним учасникам про відтермінування початку прийому документів для вступу до аспірантури НУБіП України у зв’язку із очікуванням затвердження проєкту «Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2023 році». Також завідувач аспірантури наголосив на необхідності розгляду та схвалення Вченою радою Університету навчальних планів підготовки фахівців 2023 року вступу (ступеня доктора філософії).

  Наступну зустріч з науковими керівниками аспірантів 2019 року вступу очікуємо впродовж травня місяця.


Надія Міняйло,
заступниця завідувача відділу аспірантури

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook