Кафедра геодезії та картографії

Міжнародна діяльність

 Міжнародна діяльність та обмін науково-педагогічними працівниками і студентами з міжнародними університетами-партнерами:

Міжнародна співпраця:
  
6-10 лютого 2012 року відбулася міжнародна (українсько-німецька) науково-практична конференція «Підготовка Атласу водних ресурсів регіону: цілі, зміст, партнери», в якій брали участь співробітники, магістри, аспіранти кафедри.
10-12 вересня 2012 року відбулась чергова VI польсько-російсько-українська науково-практична конференція «Актуальні проблеми досліджень впливу ерозійних і руслових процесів на стан і функціонування басейнових геосистем», в якій брали участь співробітники і студенти кафедри геодезії та картографії, а також інших міст України, Польщі, Росії.
                  
5-6 листопада 2013 р. відбулась міжнародна наукова конференція «Біоресурси планети і біобезпека навколишнього середовища: проблеми і перспективи», в якій брали участь співробітники, магістри, аспіранти кафедри.
5-7 червня 2013 року співробітники кафедри доценти Богданець В.А. та Євсюков Т.О. а також молодший науковий співробітник Опенько І.А. взяли участь у Міжнародному географічному симпозіумі GEOMED-2013, що відбувся у м. Анталія, Туреччина.
   
 
  
   
Урочисте закриття конференції в Анталії (Туреччина) та наукова екскурсія.
У 2015 році члени кафедри геодезії та картографії брали участь у таких зарубіжних конференціях: 1) проф. І.П.Ковальчук виступив з доповіддю на пленарному засіданні Міжнародної конференції «Актуальные проблемы наук о Земле. Геологические и географические исследования трансграничных регионов». Республика Беларусь, Брест21-25 сент. 2015; 3) проф. І.П.Ковальчук взяв участь у міжнародній консультативній нараді за українсько-польським проектом “Aktualizacja planów gospodarowania wodami” (м. RzeszowPolska, 16.04.2015 r.)
    
Виступ І.П.Ковальчука на пленарному засіданні  міжнародної конференції у Бресті (2015) та ознайомлення з «Бєловезькою пущею» (Республіка Білорусь).
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 


Німецько-український агрополітичний діалог (APD) проводить низку заходів у партнерстві з нашим факультетом та зокрема співробітниками кафедри. Зокрема, значну увагу протягом 2022 року було приділено передачі передового європейського досвіду здобувачам спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» із закладів вищої освіти України – проведення гостьових онлайн-лекцій, вебінарів, воркшопів. Зокрема серед масштабних заходів був онлайн курс лекцій «Консолідація земель: дієвий і актуальний інструмент сільського розвитку – огляд і перспективи для України», організований факультетом землевпорядкування НУБіП України та Німецько-українським агрополітичним діалогом (APD), що включав у себе серію заходів, серед яких лекції з питань оцінки земель та обліку земельних ділянок для цілей оподаткування, лекція “Управління сільськогосподарськими землями державної власності: приклади з німецької практики” 30 червня 2022р. , а із 15 вересня 2022р. разом із Товариством з управління та реалізації земель (BVVG Bodenverwertungs-und-verwaltungs GmbH) розпочато серію авторських семінарів і тренінгів від одного з кращих європейських викладачів-практиків у сфері консолідації земель – професора Йоахіма Томаса (екскерівника відділу Міндовкілля, сільського господарства, охорони природи і захисту прав споживачів федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія) Також у рамках заходів провели лекції німецькі експерти Вольфґанґ Ґлунц та Аксель Кольфенбах.


Декан факультету землевпорядкування професор Тарас Євсюков. Регулярно бере участь у найбільшій у світі виставка та конференція з питань геодезії, землеустрою, геоінформатики та дистанційного зондування Землі INTERGEO-2021, INTERGEO-2022, де знайомиться із передовими технологіями у галузі
XIII Міжнародний семінар LANDNET, що відбувся 25-27 травня 2022р. у місті Скоп’є (Північна Македонія), відвідав серед інших учасників від факультету у форматі онлайн-участі професор Тарас Євсюков.
Вроцлавський природничий університет — постійний багаторічний партнер нашого факультету. Цьогоріч відбулися стажування та візити НПП та навчання студентів. Зокрема у закордонному відрядженні цей дружній заклад відвідав декан факультету Тарас Євсюков
 
  

15.03-9.04.2021р. доц. Богданець В.А. пройшов онлайн стажування та онлайн-курс від Світового банку ‘Strengthening Geospatial Information Management: Using the Integrated Geospatial Information Framework (Virtual Knowledge Exchange)”, отримавши відповідний сертифікат від Світового банку.
Участь у вебінарі “Data Interoperability: The benefits for the Land Administration sector”, організованому за пітримки Європейської економічної комісії ООН та Netherlands’ Cadastre, Land Registry and Mapping Agency, що відбувся 24 червня 2022р., взяв доцент кафедри геодезії та картографії Богданець В.А. Також доцент В’ячеслав Богданець пройшов упродовж червня та липня онлайн курс в одному з провідних світових закладів у сфері природоресурсного картографування - Університеті Торонто (Канада) - із картографування та інфраструктур геопросторових даних.
 
 
 
24-25 листопада 2022р. у офісі FAO REU в Будапешті було проведено семінар-консультацію щодо підготовки загального магістерського курсу із консолідації земель та земельного банкінгу, який буде використовуватися як рекомендований матеріал закладами освіти Європи та Центральної Азії. Досвід України зокрема презентував і декан факультету землевпорядкування НУБіП України професор Тарас Євсюков. Учасники семінару розглянули проект загального навчального плану та обговорили напрями його застосування в країнах Європи та Центральної Азії.

У навчальний процес впроваджені комплексні плани просторового розвитку територій громад, розроблені за підтримки програми USAID з аграрного і сільського розвитку у 2022р.
Традиційно НПП беруть участь у наукових конференціях Baltic Surveying, які організовують факультети землевпорядкування університетів країн Балтії. Відбуваються академічні обміни студентів та науково-педагогічних працівників за академічними програмами Мевлана та Еразмус+.
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook