Майбутній фінансист Андрій Кравцов: студенти чекають на початок очного навчання

28 липня 2022, 10:19
    В 2019 році збулася моя мрія: я, Андрій Кравцов, став студентом економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа і страхування».
    Проте мій досвід навчання був затьмарений тим, що 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію COVID-19, і заняття перейшли у дистанційний формат. Але поступово світ оговтувався, в Україні провели профілактичне щеплення від короновірусу, що захищало від важкого перебігу захворювання COVID-19 та можливих наслідків.
     На початку 2022 року ми, студенти та викладачі, радо зустрілися у форматі очного навчання, і сподівалися на його продовження до кінця навчального року!
     Та 24 лютого 2022 року почалася жахлива війна - росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. І знову, на жаль, всі навчальні заклади нашої країни вимушені були перейти на онлайн-навчання. Але, на мою думку, при цьому, якість навчання, принаймні, у НУБіП України, постраждала мінімально. Мудрим і поміркованим рішенням керівництва нашого університету було прийнято рішення: незважаючи на військовий стан в Україні, з 14 березня 2023 року, наші заняття – і лекційні, і практичні, були подовжені. Завдяки цьому, ми встигли пройти заплановану програму, заняття проходили вчасно (окрім об’єктивних причин – повітряна небезпека). Платформи, на яких проводились заняття – Cisco Webex та Zoom, зручні та функціональні. Немає сумніву, що НУБіП України зміг дуже гідно зустріти виклики воєнного часу та перевів освітній процес у формат онлайн своєчасно та якісно.
       Впевнений, що коли міжнародний військовий злочинець на прізвисько путін, намагаючись «остаточно вирішити українське питання», розпочав масовану атаку із застосуванням усіх видів озброєння на всі великі міста нашої вільної України, він сподівався зруйнувати наш народ не тільки економічно, фізично, а і морально. Зламати наш вільний дух, нашу культуру і нашу освіту. Проте продовжуючи начання в університеті, ми всі довели, що ворогу не вдалося втілити свої жахливі наміри.
      Окремо хочу зазначити, що на економічному факультеті, у тому числі, на кафедрі фінансів, працюють неймовірні люди - чудові куратори та професійні викладачі, що є вкрай важливим для навчання і опанування складної, але дуже важливої професії - фінансист. Наші викладачі робили все, щоб допомогти нам у ці складні часи, завжди були готові відповісти на питання та ділитися своїм досвідом зі студентами, продовжили цікаво проводити лекційні та практичні заняття, наводячи приклади з практичного досвіду або пропонуючи доречну участь у дискусіях. Вельми важливо, що викладачі, саме для нас, для повнішого усвідомлення матеріалу з фінансових дисциплін, знаходили гідні уваги кейси за кожною темою. На практичних заняттях ми не тільки опановуємо складні розрахункові операції, а і жваво обговорюємо результати нашої роботи. Викладачі прислухаються до студентів, дозволяють працювати не лише самостійно, а й у команді, пропонуючи виконати різні проєкти. Наприклад, під час двох практичних занять з дисципліни «Фінанси підприємств» ми заснували свою 
«Фінансову корпорацію», провели повноцінний фінансово-економічний аналіз її діяльності та розробили пропозиції щодо її подальшого розвитку.
      Наше навчання продовжується і зараз студенти нашого курсу проходять виробничу практику. Дуже хотілося б і мені, і я впевнений, всім моїм товаришам-студентам, знову зустрітися на початку нового 2023-2024 навчального року та продовжити навчання у наших улюблених аудиторіях. Я вважаю, що навчання у очному форматі, у НУБіП України відкриває багато можливостей для того, щоб спробувати себе в різних конкурсах, заходах, що є неймовірно важливим для соціалізації особистості, пошуку власної справи, нових друзів, і, зрештою, себе.
      Сподіваюся, що все буде добре, я ще обов’язково поспілкуюся з нашими вельмишановними викладачами під час офлайн-навчання, поділюся враженнями у групі зі своїми товаришами та радо привітаю наших гарних дівчат! Всі студенти та професорсько-викладацький колектив НУБіП України бажає Перемоги нашій Славетній Україні, миру та повоєнного її розвитку і процвітання!
 
Андрій Кравцов,
студент 4 курсу економічного факультету
Олена Лемішко,
доцент кафедри фінансів
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook