Кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Навчально-дослідницька і наукова робота студентів

 

Залучення студентів до наукової роботи кафедри активізувалось у 60-ті роки минулого століття на фоні злету розвитку наукової школи полярографічного аналізу. Тоді ж було введено до практики використання різні форми наукової роботи зі студентами:

-       традиційна гурткова робота із початківцями;

-       навчально-дослідницька робота у групах студентів;

-       індивідуальна наукова робота під керівництвом викладача для студентів старших курсів.

Студентів з перших днів заохочують до навчання хімії шляхом роботи в науковому гуртку «Хімічна олімпіада», через який  кафедра впродовж 50 років готує і делегує студентів 1-3 курсів до участі у ІІ турі студентської олімпіади.  

Призери студентських олімпіад з хімії можуть продовжувати своє наукове зростання в галузі аналітичної і екологічної хімії шляхом виконання конкурсних студентських наукових робіт та дипломних робіт з індивідуальним керівництвом викладачем-наставником. Як правило, такі студенти у подальшому продовжують навчання у аспірантурі кафедри і стають викладачами кафедри, як це сталося із студентами-аспірантами-асистентами-доцентами Дмитром Савченком і Надією Прокопчук.

Навчально-дослідницька робота студентів, започаткована доцентом Русіним Г.Г. (учень професора Ю.Я. Горенбейна) у кінці 70-тих років, реалізована на кафедрі у формі спецпрактикумів з аналітичної хімії для студентів спеціальностей «Екологія» і «Біотехнології та біоінженерія».

Кафедра в ХХІ столітті вже третій цикл є базовою для проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook