У Шосткинському держлісгоспі пройшли спільні навчання з рятувальниками по гасінню лісових пожеж

30 травня 2022 року
Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства

Шосткинські лісівники спільно з підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели навчання щодо взаємодії під час гасіння лісових пожеж. Захід відбувся у четвер, 26 травня, у лісових масивах Шосткинського лісництва та у Баницькому лісництві Глухівського підрозділу Шосткинського держлісгоспу.

Для проведення навчань задіяли техніку лісопожежної станції лісгоспу, другого державного пожежно-рятувального загону управління ДСНС у Сумській області та ДП «Шосткинський агролісгосп». Загалом використали чотири одиниці спецтехніки та двадцять чоловік особового складу всіх задіяних підрозділів. На Глухівщині задіяли пожежний автомобіль лісгоспу та автомобіль ДПРЧ–19, усього взяло участь у заході п’ятнадцять чоловік.

На навчаннях відпрацьовували питання злагодженості підрозділів, які залучатимуться для гасіння лісових пожеж згідно мобілізаційно-оперативного плану залучення сил і засобів для гасіння лісових пожеж у поточному році, а також алгоритм дій особового складу у разі виявлення на місці загоряння вибухонебезпечних предметів і надання домедичної допомоги у разі отримання мінно-вибухових травм.

Практична фаза навчання містила імітацію лісової пожежі в природних екосистемах та її ліквідацію із застосуванням пожежної техніки та допоміжного обладнання.

 

Джерело: Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://sumylis.gov.ua/u-shostkynskomu-derzhlisgospi-projshly-spilni-navchannya-z-ryatuvalnykamy-po-gasinnyu-lisovyh-pozhezh/

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook