ННІ лісового і садово-паркового господарства запрошує на навчання випускників Малинського фахового коледжу

21 січня 2022 року
м. Малин, Житомирська обл.

Доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Віктор Свинчук зустрівся зі студентами Малинського фахового коледжу. Варто відзначити, що вказаний коледж є рідним і для нього, адже він є випускником 1998 року тоді ще Малинського лісотехнікуму. Крім того, НУБіП України пов’язує з коледжем давня співпраця як з підготовки фахівців-виробничників лісового й агроінженерного профілю, так і підготовки кадрів для викладацького складу коледжу.


Зустріч відбулася в змішаному форматі: в затишній актовій залі коледжу зібралося понад півсотні студентів та викладачів і одночасно здійснювалася онлайн-трансляція, до якої приєдналися більшість студентів старших курсів коледжу. Відзначимо, що в зустрічі брали участь не лише потенційні вступники на бакалаврські програми університету, а й у магістратуру, оскільки Малинський коледж випускає також фахівців-бакалаврів за освітньою програмою «Лісове господарство».


Під час виступу Віктор Свинчук презентував усі спеціальності НУБіП України загалом і детально зупинився на особливостях вступу і навчання на бакалаврських і магістерських освітніх програмах за спеціальностями «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство» і «Деревообробні та меблеві технології». Особливу зацікавленість у студентів коледжу викликала інформація щодо умов проживання й дозвілля студентів, значних обсягів держзамовлення в університетів для груп зі скороченим терміном навчання, можливості здобувати освіту за індивідуальним графіком, що дуже актуально для випускників коледжу, які часто працевлаштовуються за фахом. Досить детально також було обговорено питання вступу і навчання в міжкафедральній навчальній лабораторії НУБіП України на базі Малинського фахового коледжу, причому не лише лісівників і деревообробників, а й агроінженерів.


Пожвавлення в залі викликала цікава вікторина, яку серед студентів наприкінці зустрічі провів Віктор Свинчук на знання історії лісівничої науки в НУБіП України та Малинського фахового коледжу. А подарунками для переможців стали кілька примірників нещодавно опублікованого кафедрою таксації лісу та лісового менеджменту НУБіП України збірника нормативів для лісової галузі – «Лісотаксаційного довідника»!
Значна кількість запитань від студентів коледжу засвідчила, що їх зацікавила можливість навчання на бакалаврських і магістерських програмах університету.

Чекаємо на вас в НУБіП України!

Андрій Білоус,
завідувач кафедри
таксації лісу та лісового менеджменту, професор

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook