«Вечір відкритих дверей» для майбутніх фахівців з обліку і оподаткування

6 листопада 2021 року
   4 листопада 2021 р. кафедрою обліку та оподаткування економічного факультету в дистанційному режимі проведено День відкритих дверей для випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів та технікумів. А оскільки захід проводився о шостій годині вечора з метою надання можливості бути присутніми й батькам випускників, то модератором зустрічі – Володимиром Литвиненком – з гумором перейменовано на «Вечір відкритих дверей».

   Дні відкритих дверей вже стали традиційними заходами кафедри обліку та оподаткування, у ході яких майбутні абітурієнти мають змогу отримати необхідну інформацію про умови вступу, особливості навчання в НУБіП України, його історію, здобутки та структуру. Нинішній захід став корисним для тих, хто вже практично зробив вибір своєї спеціальності – «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит»), а також і для тих, хто ще мав сумніви з якою саме сферою діяльності пов’язати своє професійне життя й досі не визначився з вибором майбутньої улюбленої професії.

   Розпочався захід відео-зверненням декана економічного факультету Анатолія Діброви, в якому він привернув увагу до переваг навчання на економічному факультеті НУБіП України, серед яких: можливість отримання подвійних дипломів, розвинена співпраця із бізнес-структурами, що забезпечує нинішнім студентам проходження виробничого стажування та практики під час навчання, сприяє гарантованому працевлаштуванню випускників спеціальності «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»).
   Любов Гуцаленко – завідувачка кафедри обліку та оподаткування – у своєму виступі окреслила перспективність та унікальність спеціальності «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит»), безумовні конкурентні переваги випускників кафедри обліку та оподаткування на ринку праці, їх подальше успішне працевлаштування за фахом й швидкий кар'єрний старт у провідних компаніях України.

   Вона відмітила, що висококонкурентний ринок праці вимагає від фахівців мати високий рівень компетентності, яка являє собою динамічну комбінацію фахових знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначають здатність особи успішно соціалізуватися, провадити успішну професійну діяльність.
    Не зважаючи на напружені графіки роботи, знайшли можливість і доєднались до онлайн-заходу вельми поважні випускники кафедри обліку та оподаткування. Зокрема, Юлія Шендерівська, яка у своєму виступі відмітила, що вона наразі обіймає керівну посаду у Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, і це завдяки не лише своїм особистим якостям та наполегливості, а й величезним можливостям, які, у свій час, їй забезпечило навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» ( «Облік і аудит»).

    Випускниця 2016 року Надія Полякова із захопленням розповіла про незабутні студентські роки, про навчання у Варшавському університеті наук про життя (що стало можливим у рамках міжнародного співробітництва НУБіП України), про своє швидке кар’єрне зростання після закінчення університету. Не забула згадати Надія й про те, що її молодша сестра Тетяна наразі продовжує бухгалтерську й аудиторську династію, закінчуючи цьогоріч магістратуру зі спеціальності «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит») економічного факультету НУБіП України.

    З власної ініціативи студентка 3-го курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (освітньої програми «Облік і аудит») Анастасія Юдіна поділилася своїм досвідом навчання. Анастасія успішно поєднує навчання та роботу на посаді бухгалтера-експерта у ТОВ «Аудиторська фірма Профі» (м. Київ). Вона переконана і впевнена, що такий симбіоз потрібен, оскільки це сприяє швидшому й глибокому опануванню і відпрацюванню тих теоретичних знань, які отримує в офлайн чи онлайн-аудиторіях НУБіП України. Студентка, у черговий раз, наголосила, що «… перевагою у навчанні на економічному факультеті НУБіП України є компетентні, відкриті до спілкування, захоплені своєю справою викладачі усіх кафедр університету й кафедри обліку та оподаткування, зокрема.

   Від майбутніх абітурієнтів було багато запитань щодо кількості бюджетних місць, навчального процесу та практик, перспектив працевлаштування випускників, проживання в гуртожитках, організації дозвілля і побуту студентів. На всі запитання студенти отримали вичерпні відповіді.
    Загалом, зустріч пройшла дуже тепло, цікаво та невимушено. Ніхто не стомився, хоча й був кінець робочого дня і, майже, кінець робочого тижня.

     Завершився захід поетично – віршем старшого викладача кафедри обліку та оподаткування, бухгалтера з душею поета – Олега Криворота:

Професій в світі білому багато,
Економічні ділять сектори,
Винагородою за працю є зарплата,
Тож на своїх місцях
бухгалтери!
Цінують кожну гривню і хвилину,
А контингент у більшості жінки,
Багато хто знайшов собі дружину,
Бухгалтерській науці завдяки!
Усі колеги можуть зрозуміти,
Напружені, нервові ночі й дні,
Коли формуються квартальні звіти,
А особливо коли зводяться річні!
Якщо немає штрафів, значить свято,
А сенс життя – сімейні вечори,
Легше відносини свої збалансувати,
Коли в родині є бухгалтери!
І не зважаючи на злісну пандемію,
Затребувані скрізь бухгалтери,
Професія вселяє всім надію,
Тож заключайте навчання договори!
Вельшановні абітурієнти,
Лише в НУБіП здавайте документи!
Чекаємо на вас!


Людмила Мельянкова, Наталія Кузик,
доцентки кафедри обліку та оподаткування

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook