Вперше, але не востаннє перемагають агрономи (в НУБіП відбувся творчий конкурс «Пісня першокурсника-2021»)

September 19, 2021
Усіх, хто навчався чи навчається у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, з перших днів навчання поглинає вир студентського життя. І не лише навчального, а й наукового, спортивного і мистецького. Шкода, що минулий «карантинний» рік не дав можливості провести наживо такі традиційні для університету конкурси, як «Голосіївська весна», «Пісенні баталії», «Краса НУБіП», та нинішній вересень покликав першокурсників до творчих змагань у новому форматі – конкурсі «Пісня першокурсника-2021».

     Академічні групи, які виявилися кращими у своєму ННІ чи на факультеті, представили на оцінку журі і глядачів гімн свого факультету або пісню, яку вважають його візитівкою. Надзвичайно приємно було спостерігати, з яким завзяттям, натхненням і творчою жагою студентство виконувало обрані твори. Незважаючи на те, що пройшло лише три тижні навчання, дружній дух групи і командний дух підтримки відчував кожен.
     Прекрасним початком конкурсу стала візитівка ННІ лісового і садово-паркового господарства – «Червона рута». Після неї у пошуки щастя вирушили майбутні енергетики, які були впевнені, що саме у восьмому корпусі можна знайти восьме чудо. Впевнено йшли до того, щоб взяти своє представники ННІ неперервної освіти і туризму, а от факультет аграрного менеджменту вирішив, що до перемоги краще їхати… на «Каділаці» … Факультет ветеринарної медицини стверджував, що так, як у них – все красиво! – немає більше ніде, а факультет харчових технологій і управління якістю продукції АПК був незмінним у своїх традиціях: співав про варенички (ще й якби пригостив ними усіх…).

     «Агроном – син землі» – гімн свого факультету – лірично виконали студенти агробіологічного факультету, а от майбутні економісти свій гімн поклали на відому мелодію із репертуару групи Queen «We Will Rock You». Звеселив глядачів «Баяніст» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, а виконанням «Старих фотографій» факультетом інформаційних технологій було задушевним. Гуманітарії також мають свій гімн, тому з їх вуст лунало: «Наш факультет рости і процвітай!», а юристи співали про рідну землю.
     «Тече вода, тече бистра вода», – дзвінко завели землевпорядники, а потім ми знову почули про восьме чудо і восьмий колір. Цього разу від представників факультету конструювання і дизайну. МТФ представив на розсуд загалу гімн механіків, а завершили конкурсну програму представники факультету тваринництва і водних біоресурсів. І, мабуть, мало кому було відомо, що «Розпрягайте, хлопці, коней» – пісня, яка народилася у той же рік, коли і факультет, – зовсім не народна, як вважали багато років поспіль.
     Було над чим задуматись журі… А в цей час трибуни «запалювали» першокурсники, які вже є учасниками творчих студій і колективів університету.

     Диплом 3-го ступеня отримала академічна група ННІ неперервної освіти і туризму, диплом другого – гуманітарно-педагогічного, а повноправними переможцями стали агробіологи.

     І піснею, яка об'єднала першокурників і глядачів, стала «Одна калина» Віталія Куровського і Руслана Квінти. Хай же звучить у всіх студентських гуртах:

Одна калина за вікном,
Одна родина за столом,
Одна стежина, щоб додому йшла сама.
Одна любов на все життя,
Одна журба до забуття
І Україна, бо в нас іншої нема.

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook