Кафедра годівлі тварин та технології кормів імені Павла Дмитровича Пшеничного
Кафедра здійснює:
– проведення всіх видів навчальної, науково-методичної, наукової, культурно-виховної робіт у процесі підготовки фахівців ОС «Бакалавр» та «Магістр» за напрямами «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Водні біоресурси», «Ветеринарна медицина», «Агрономія», «Харчові технології»;
– підготовку наукових кадрів вищої кваліфікації через аспірантуру і докторантуру зі спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»;
– інновації через курси підвищення кваліфікації для фахівців галузі тваринництва.
На даний час кафедра, маючи власну експериментальну базу, аналітичну лабораторію та кваліфікований персонал, активно співпрацює з державними, комерційними і приватними установами з розробки питань годівлі тварин і технології кормів. Співробітники кафедри щорічно беруть участь у роботі міжнародних, всеукраїнських та регіональних конференцій, семінарів та нарад.
Колективом кафедри розробляються нові підходи до нормування годівлі тварин, питання стимуляції функцій живлення, вікової мінливості господарсько-корисних ознак організму тварин під дією різного рівня їх годівлі, оцінки поживності кормів, ефективних способів використання кормових добавок та програмування якості продукції тваринництва.