Студентська наука – запорука розвитку науки і практики лісового господарства України

November 25, 2019

6-8 листопада 2019 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Відтворення лісів та лісова меліорація в Україні: витоки, сучасний стан, виклики сьогодення та перспективи в умовах антропоцену», присвячена 100-річчю кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.

Визначним є те, що робота конференції була представлена потужною студентською секцією – 27 учасників, серед яких активну участь приймали студенти різних курсів ОС «Бакалавр» і ОС «Магістр» ННІ лісового і садово-паркового господарства, а також гості із Житомирського агротехнічного коледжу.

У невимушеній робочій обстановці у приміщенні кафедральної спеціалізованої бібліотеки і, за сумісництвом, аудиторної роботи магістрів та аспірантів кафедри, розпочалася робота секції із доповіді аспіранта кафедри Юрія Іваненка, що поділився з присутніми знаннями про фітомеліоративний досвід США у запобіганні поширенню інвазійних видів.

Далі студенти вже налаштовані на цікаву дискусію серед колег і однодумців доповідали про такі важливі напрямки наукових досліджень для лісової галузі України, як вивчення досвіду відтворення лісів Чернігівщини і Рівненщини та створення полезахисних лісових смуг Кіровоградщини, природне поновлення деревних рослин на порушених територіях, вегетативне розмноження культиварів декоративних рослин та оцінка перспективи створення плантацій реліктових видів, вирощування лісового і декоративного садивного матеріалу за різними технологіями та аналіз забезпеченості ним лісогосподарських підприємств, удосконалення селекційно-насінницьких заходів та лісопатологічний моніторинг лісотвірних порід. Слухаючи кожну із доповідей, учасники конференції відкривали для себе нові аспекти та глибші знання відтворення лісів та лісових меліорацій, які навряд чи можна дізнатися під час звичайних аудиторних занять.

За результатами роботи секції «Студентська наукова робота» організаційним комітетом конференції було відзначено найцікавіші доповіді студентів і відзначено дипломами:

І місцеВолодимир Кравець (студент 2 курсу ОС «Бакалавр») та Олександр Костенко (студент 4 курсу ОС «Бакалавр»);
ІІ місцеОлександр Горицький та Андрій Дерій (студенти 1 курсу ОС «Магістр»);
ІІІ місцеОксана Поясник (студентка 3 курсу с.т.н. ОС «Бакалавр»), Юлія Носенко (студентка 3 курсу ОС «Бакалавр») та Марина Артем’єва (студентка 4 курсу ОС «Бакалавр»).

Участь студентів у конференції – це можливість для них обмінятися думками щодо актуальних питань ведення лісового господарства України, зокрема відтворення лісів та лісових меліорацій, набути практичні навики формувати та висловлювати наукову точку зору, відточення уміння триматися на публіці, що особливо важливо для студентів випускних курсів, які невдовзі повинні висвітлювати основні положення своїх дипломних робіт під час їх захисту та зовсім скоро будуть застосовувати свої знання на виробництві. Для лісової галузі науково робота студентської молоді – це запорука розвитку науки і практики лісового господарства України.

Олександр Горицький,
секретар секції, студент магістратури,
Ганна Лобченко,
головуюча секції,
Голова Ради молодих вчених
НДІ лісівництва та декоративного садівництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook