Ректор Станіслав Ніколаєнко: шановні студенти, вакцинуємося та повертаємося до навчальних аудиторій!

13 November 2021, 10:00
НУБіП України

 

 

Шановні друзі, дороге студентство!

     Сьогоднішнє моє звернення до вас – й особисте, і вимога часу. Пандемія – ось що змусило написати ці рядки, оскільки саме через поширення хвороби, спричиненої вірусом COVID-19, наш університет перейшов на дистанційне навчання, через неї потерпають і студенти, і викладачі.

     Розумію, що пандемія страшна не тільки (і навіть не стільки!) загрозою для здоров’я, а й тим, що втрачаються соціальні зв'язки, тому очолюваний мною колектив Національного університету біоресурсів і природокористування України хоче і готовий до того, щоб ви, дорогі студенти, повернулися в аудиторії. Ректорат дбає за ситуацію: викладачі та співробітники університету вакциновані.
     Проте… Україна сьогодні на 6-му місці у світі за кількістю нових випадків хвороби, на 3-му – серед країн світу за кількістю летальних випадків від COVID-19.
     За останніми даними, порівняно з 65% двічі вакцинованих у Європі, 65% українців не вакциновані жодного разу! У результаті – 93% тих, хто захворів на COVID-19 станом на 10 листопада, – не вакциновані, хоча відомо, що вакцинація в 11 разів зменшує ризик смерті від цього вірусу.
     Сподіваємося, що Ви, дорогі студенти, не входите в число тих, хто не вірить у COVID, відмовляється від карантинних обмежень та вакцинації.

 

     Ще раз наголошую: ми хочемо і готуємося до навчання не на відстані. Проте для цього потрібна ваша свідома позиція. Вакцинуйтеся за місцем проживання – і тоді ми зможемо організувати навчання в університеті! Якщо за місцем проживання такої можливості немає, університет її надасть! Вакцинація проходить щотижня, усі, хто бажає, має таку змогу – звертайтеся до деканату, наставників академічних груп і вони допоможуть Вам зробити щеплення. Бережіть власне життя, цінуйте життя тих, хто поруч.

     Ви – наше майбутнє. Ми віримо у Вас і сподіваємося, що разом переможемо хворобу і
збережемо освіту в Україні!

 

 

З повагою,
ректор  НУБіП України                  Станіслав Ніколаєнко

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook