Квітневе засідання старостату на гуманітарно-педагогічному факультеті

9 квітня 2021 року

   Традиційна зустріч керівництва гуманітарно-педагогічного факультету з представниками студентського самоврядування відбулася в онлайн-форматі 8 квітня 2021 р. Модератором заходу виступила в.о. декана факультету Інна Савицька. Були присутні представники деканату, куратори, старости академічних груп 1-4 курсів та актив СО факультету. Подібні заходи є гарною традицією факультету, але через пандемію та запровадження карантинних обмежень вже звично проходять в онлайновому форматі.

   Інна Миколаївна розпочала з основної мети зібрання – обговорення найголовніших питань організації співпраці між деканатом, студентським активом і наставниками груп. Вона зазначила, що староста – це лідер групи, це людина, яка повинна бути в курсі всіх проблемних питань в групі, постійно бути на зв’язку зі студентами та своїм куратором. Під час карантину від старост як координаторів студентського самоврядування в академічних групах як ніколи залежить своєчасне інформування студентів щодо змін в організації освітнього процесу та те, яка саме атмосфера пануватиме в групі! Інна Миколаївна окреслила плани керівництва факультету на цей семестр, наголосила на необхідності неухильного виконання розпоряджень керівництва університету та факультету: систематично відвідувати всі заняття та активно працювати на платформі дистанційного навчання (ельорну), своєчасно підключатися на пари та обов’язково вмикати камери: «Викладачі мають бачити Ваші очі! Повинен бути постійний діалог між викладачем та студентом»! Наступний важливий аспект, до якого привернула увагу очільниця факультету – здоров’я: «Хворіють викладачі, хворіють студенти – бережіть себе! Дотримуймося всіх карантинних вимог. Старости, куратори, щодня подавайте звіти щодо моніторингу здоров’я студентів вашої групи».
   Інна Миколаївна наголосила також на важливості проведення 17 квітня «Дня відкритих дверей» та залучення до участі у ньому майбутніх абітурієнтів.
   Весна надворі – отже, «Голосіївська весна» в університеті, тому не забуваємо і про мистецьке дозвілля та починаємо готуватися до заходу.

   Заступники декана Ігор Буцик, Ярослав Рудик надали інформацію щодо організації літньої екзаменаційної сесії, проходженні навчально-виробничої практики, рейтингових балів тощо. Нагадали, що докладну інформацію студенти завжди можуть отримати на сайті факультету в розділі «Старостат».
   Заступник декана Світлана Харченко привернула увагу присутніх до організаційних питань, участі студентів в наукових заходах для молодих науковців. Окрема наголосила на дотримання режиму, вимог з перебування студентів у гуртожитках, заходів протипожежної безпеки, та зауважила, що все ж таки безпечніше в умовах пандемії перебувати на дистанційному навчанні вдома.
   Заступник декана Алла Кравченко поінформувала про можливості перспективи міжнародного стажування та мовної практики за кордоном. Заступник декана Олег Єресько наголосив на важливості активізації профорієнтаційної роботи студентами. «Ми повинні бути патріотами факультету, нашого славетного університету, залучати своїх друзів, знайомих до цієї роботи!»
   Голова СО факультету Архипенко Костянтин, представники СО гуманітарно-педагогічного факультету відзвітували про зроблену роботу та поділилися планами на майбутнє.

   Учасники старостату обговорили низку нагальних питань. Зокрема, надання додаткових рейтингових балів, обрання вибіркових дисциплін, питання проведення державної атестації тощо.
Наприкінці зустрічі декан та заступники деканів надали вичерпні відповіді на поставлені студентами та кураторами запитання.
   Отже, робота на факультеті не стоїть на місці і все йде за планом, адже карантин не ставить вирішення поточних питань на паузу.

   На завершення старостату Інна Миколаївна побажала всім присутнім – берегти себе!


Юлія Сєкунова,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook