Озеленити територію НУБіП України допомагають випускники

15 листопада 2020 року
     Осіння тепла і, нарешті, волога днина сприяє подальшому озелененню території університету й приведенню її до високих стандартів естетичного та екологічного комфорту. Ініційована особисто ректором Станіславом Ніколаєнком та підтримана практично усіма підрозділами університету осіння акція з подальшого приведення території університету до зразкового стану мала старт, але немає фінішу, адже ця справа як абсолютна істина немає доконаності…

     Закріплені наказом ректора за підрозділами університету фахівці ННІ лісового і садово-паркового господарства для реалізації ландшафтних проєктів вимагають усе більше садивного матеріалу, а потужності Ботанічного саду та навчально-дослідного розсадника кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій не повністю їх задовольняють. Благо, що в університеті є благодійники, які завжди приходять на допомогу. Саме про таких благодійників хотілось би сказати кілька теплих слів.

     Знайомтесь ‒ це Олексій і Наталя Яриш, засновники і власники розсадника Ukrsad, закладеного у 2014 році на родючих українських чорноземах в Кагарлицькому районі Київської області. Випускники ННІ ЛіСПГ 2008 та 2009 років (відповідно). Молодою сімейною парою взялись за не просту, але благородну справу ‒ ростити дітей, у них їх двійко, а також розмноженню та вирощуванню виключно якісних та акліматизованих декоративних сортів і садових форм хвойних та листяних рослин для подальшого їх постачання спорідненим підприємствам та садовим центрам. На прохання дирекції ННІ ЛіСПГ допомогти садивним декоративним матеріалом для AlmaMater Наталя й Олексій відгукнулися миттєво! Ось уже у четвер кущі Таволги Вангутта й Таволги японської Макрофіла, також деревець Туї складчастої ‒ усього 586 рослин на загальну суму понад 100 тис. грн прибули до Ботанічного саду НУБіП України для подальшого висаджуванням у композиціях на території університету.

  

  

     Ректорат університету та дирекція ННІ ЛіСПГ щиро дякує благодійникам за допомогу та зобов’язується дати в майбутньому маленьким Яришам таку ж фахову освіту, яку отримали їх батьки-благодійники!


Петро Лакида,
директор ННІ лісового і
садово-паркового господарства

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook