У відокремлених підрозділах успішно розпочато вступну кампанію 2020

14 липня 2020 року
   Вчора, 13 липня, згідно Умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти на 2020 рік завершився прийом документів випускників 9-х класів до коледжів - відокремлених підрозділів університету. Хоча попереду ще вступні випробування, що розпочалися вже сьогодні, можна підвести попередні підсумки старту вступної кампанії.

    Загалом вона виявилася успішною для наших коледжів: кількість поданих заяв у порівнянні з минулим роком збільшилася на 244, а кількість фізичних осіб, які ці заяви подавали, - на 215. Усього до наших відокремлених підрозділів подали 3 280 заяв від 1875 осіб.

    Якщо аналізувати кількість вступникфів у розрізі закладів, то безумовними лідерами стали Рівненський (директор Корсун Я.П.) та Немішаївський (Альохін В.І.) коледжі, кожен з яких збільшив кількість бажаючих навчатися майже на 100 осіб: на 98 та 96 осіб відповідно. Бажання навчатися у Немішаївському коледжі цьогоріч виявили 440 абітурієнтів, а в Рівненському - 352. Також збільшилася кількість вступників у Боярському (Кропивко С.В.) на 27, Бережанському (Пилипишин С.І.) на 14, Заліщицькому (Глова В.С.) на 13 та Ірпінському коледжах (Ільченко Н.В.) на 11.

    Варто відзначити й профорієнтаційну роботу Бобровицького (Гордієнко О.В.), Мукачівського (Садварі Ю.Ю.) та Ніжинського (Литовченко О.В.) коледжів, яким вдалося залишитися на минулорічних показниках із невеличкими відхиленнями. Адже, по-перше, випускники 9-х класів Закарпатської та Чернігівської областей традиційно демонструють один із найнижчих у країні показників бажання переходити на навчання до коледжів і училищ - 30-35%, проти 40-50% у Київській і Тернопільській областях; по-друге, у Чернігівській області цього року відбулося суттєве скорочення кількості випускників 9-х класів проти минулого року - 7996 осіб (2019 рік - 8415).

   Щодо середнього конкурсу на одне бюджетне місце. Загалом конкурс у наших підрозділах склав 2,6. Але він значно різниться в розрізі закладів. Безумовним лідером за конкурсом цього року виступає Ірпінський коледж, де він склав 5 заяв на 1 бюджетне місце. До трійки лідерів також входять Бобровицький - 3,7 та Боярський - 3,5 коледжі. Показники кількості виділених бюджетних місць порівняно з минулим роком дещо скоротилися: 1466 місць проти 1479.

    Популярність спеціальностей також різниться за коледжами. Так, лідерами за поданими заявами в розрізі закладів стали наступні спеціальності: Комп'ютерна інженерія - Бережанський коледж, Менеджмент - Бобровицький і Боярський, Облік і оподаткування - Заліщицький, Фінанси, банківська справа та страхування - Ірпінський, Право - Мукачівський, Ветеринарна медицина - Немішаївський, Транспортні технології - Ніжинський і Інженерія програмного забезпечення - Рівненський.

 

    Аналізуючі перші досягнення наших коледжів, серед переваг можна відзначити відкриття цього року нових спеціальностей рядом закладів. Так, у Боярському коледжі новоліцензовані спеціальності Економіка та Транспортні технології на автомобільному транспорті привабили 35 та 38 осіб відповідно; у Ірпінському коледжі: Економіка - 55 заяв, Харчові технології - 49 заяв; у Немішаївському коледжі: Харчові технології - 43 заяви та Соціальна робота - 31 заява.

     Вітаємо абітурієнтів наших коледжів із зробленим вибором і бажаємо успішно скласти вступні випробування!

Олег Єресько

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook